Szentes a dél-alföldi régió egyik „legvizesebb” városkája, a város a Tisza mellett található és a Kurca folyó szeli át.

A városba érve mindenki megcsodálhatja a Kurca adta lehetőségeket, de a helyiek tudják, hogy a város külterületén is számos természeti szépséget tár elénk a folyópart. A várostól északra található az úgynevezett felső-kurcai szakasz. Ezt a csodálatos helyet választotta kerékpártúrája céljául a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezete is, mely túrának a késő tavaszi, kora nyári reggel tökéletesen kedvezett. Ekkor indult útjára a több mint 10 főt számláló csapat. A résztvevők zöme kerékpárral, energikusan vágott neki a közel 10 km-nek, páran pedig autóval érkeztek a festői szépségű célállomásra.

A nap hátralévő részében a hangulat a tetőfokára hágott. A Szentesi Helyi Szervezet tagjainak és barátaiknak köszönhetően lehetőség nyílt vízibiciklizésre, közös bográcsozásra, jó zenére, nótázásra, és persze akinek még maradt energiája, az táncra is perdülhetett, szem előtt tartva, hogy a késő délutáni órákban egy újabb 10 km-es tekerés még hátra volt. Mely hazaút, bár fáradtabban, de – a nap korábbi részéhez híven – roppant jó hangulatban telt. A kalóriák miatt senkinek nem kellett aggódnia, hisz mindenki lemozogta a bográcsost.

A képek önmagukért beszélnek, aki kihagyta ezt a remek programot az csak sajnálhatja! Persze volt olyan is, aki nem tudott részt venni… vagy még is? Hogy Toókos Ferenc elnökségi tagunk részt vett-e végül a kerékpáros-vízi kalandon, azt a képek alapján döntse el mindenki maga! Mint ahogy azt is, hogy a következő tekerésre megéri-e velünk tartania.

Bayer Sarolta helyi ügyintéző

AZ ÖSSZES KÉP IDE KATTINTVA LÁTHATÓ