2016. július 16-án Szekszárdon is kerestük a “Sanyit”. Játékunk szlogenje az volt, hogy “Aki keres, az talál”. Találtunk is, jókedvet, kellemes időtöltést és minden olyant, ami ahhoz kell, hogy szervezetben jó legyen együtt lenni. Mindeközben ízelítőt kaptunk Szekszárd nevezetességeiből.

Az esős nap ellenére tagjaink szép számmal jöttek el “Sanyit” keresni. Reggel ügyességi játékokkal kezdtünk, utána a csapatok különböző útvonalakon három állomást jártak be: Garay és Béla király tér – Garay élménypince – Wosinsky Megyei Múzeum megyeházi kiállítása. Utána a negyedik állomás a Szekszárdi Rendőrkapitányság volt, ahol a csapatok hivatalos keretek között megírtak egy tesztet. A kérdések az induláskor kapott “Vándorkönyv”-ben leírt három állomáson teljesítendő feladatokból voltak összeállítva. Az ötödik állomáson a feladatok ismét ügyességi játékok voltak.

Elmondhatjuk, hogy mindhárom csapat derekasan helytállt, a csapattagok egymást segítve, becsülettel “küzdöttek”.

I. helyezett: Tolnai Tutik csapata (Zsédenyi Zoltán csapatkapitány, Jankó Péter, Szűcs Szabolcs és Andásy Mihályné)

II. helyezett: Szekszárdi kékfrankosok csapata

III. helyezett: Fábián család csapata

Játékunk a SINOSZ T.É.M.A. pályázata keretében valósult meg.

 

Köszönetünket fejezzük ki az alábbi intézményeknek, vállalkozásoknak és magánszemélyeknek:

Játékunk helyszíneit biztosította: Szekszárdi Rendőrkapitányság, Wosinsky Mór Megyei Múzeum megyeházi kiállítása, Garay Élménypince, Civil Információs Centrum.

A játékosok és segítőink ajándékait támogatta: Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő, Dúzsi Tamás pincészete,  Alexandra Kiadó, Collatan Coffee love szolárium,  Petrits mézeskalács, Tourinform iroda.

Itt szeretném megköszönni SINOSZ Tolna Megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálat két munkatársának, Simonné Váradi Zsuzsának és Mikóczi Anikónak, hogy egész nap velünk voltak.

Valamint szeretném megköszönni Kasza Menyhért megyei elnöknek és Kaszáné Fónai Gyöngyinek, hogy elkészítették a “Sanyi”-keresésben igencsak megéhezőknek a szerény, de annál finomabb harapnivalót.

Dávid Józsefné megyei titkár