Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Fogyatékosügyi támogatási keretén belül valósítottuk meg kézműves foglalkozásainkat, melyeket a szegedi alsóvárosi Napsugaras Tájház vezetője, Kulik Melinda vezetésével bonyolítottunk le. A programsorozat 4 alkalomból állt, amelyek tematikája elsősorban az év végi ünnepek köré épült.

A foglalkozások bevezetőjeként Melinda rövid ismertetőt tartott a készítendő tárgyaink kultúrköréről, hagyományairól. Mivel a programon a Klúg Péter Iskola tanulói vettek részt, a foglalkozásokat a korosztályaiknak megfelelően, az érdeklődésükhöz igazodva állítottuk össze. Első alkalommal, szűrrátétes módszerrel telefontokokat varrtunk, nagyon színes és ötletes alkotások születtek. A második alkalommal a legkisebb korosztály vett részt, velük kavicsokat festettünk. Nagyon aranyosak és lelkesek voltak! A következő alkalom már az adventi készülődésről szólt, így adventi koszorúkat, ajtódíszeket készítettünk természetes alapanyagokból. Az utolsó alkalommal pedig közkívánatra mézeskalácsot süthettek a gyerekek, amit nagy élvezettel falatoztak.

Köszönjük a tolmácsszolgálat munkatársának, Mátrai Gabriellának a közreműködését! Köszönet illeti a 2017-ben az ’Év tájházvezetője’ díjjal kitüntetett Kulik Melinda történész-néprajzkutató munkáját is!