Újra személyesen is találkozhatunk és szervezhetünk programokat a szabadban!
A SINOSZ Szentesi Helyi Szervezete Tőserdőre szervez kirándulást, mely során felfedezhetjük a természet csodáit a holtág árnyas fái alatt, majd közösen bográcsozunk.

Időpont: 2021. július 31., szombat

Igazi vízjárta, buja növényzetű ártéri területre ma már alig lelünk. Ennek maradványát találjuk meg a nemzeti park legkisebb területén, a Szikra és az Alpári-réten. A terület élővilága a XIX. századi folyószabályozás előtti állapotokat idézi. Változatosságát a Szikrai és az Alpári Holt-Tisza, és a holtágakat kísérő liget- és láperdők, ártéri mocsarak és mocsárrétek adják. A Lakitelek mellett fekvő Holt-Tisza szabadstrandja, a termálfürdő, a holtágra néző kilátótorony, a csónakázási és horgászási lehetőség a területet közkedvelt pihenőhellyé teszi.

A tanösvények, valamint a jelzett turistautak mind kitűnő lehetőséget nyújtanak a természet felfedezésére. A 3,5 km hosszú Kontyvirág tanösvény tájékoztató táblákkal ellátott, sárga félkör jelzésű, hurokszerű útvonal, mely a holtág és az ártéri erdő megismerésére alkalmas.

KONTYVIRÁG TANÖSVÉNY

Utazás:

  • Indulás: 7.00-kor Szentes autóbusz-állomásról (Hódmezővásárhelyről Budapest felé tartó busszal)
  • átszállás: 7.20-kor Csongrád autóbusz-állomáson a Szegedről Szentes felé tartó buszra, az átszállásra 6 perc áll rendelkezésre
  • átszállás: 7.55-kor Tiszaalpár postánál a Kecskemét felé induló buszra, az átszállásra 18 perc áll rendelkezésre
  • Érkezés: 8.05-kor Tőserdő – Holt-Tisza bejárati úthoz

Hazautazás:

  • Indulás: 17.40-kor Tőserdő – Holt-Tisza bejárati út (Kecskemét felől Tiszaalpár felé tartó busszal)
  • átszállás: 18.00-kor Tiszaalpár ABC-nél az Egerből Szeged felé tartó buszra, az átszállásra 12 perc áll rendelkezésre
  • átszállás: 18.45-kor Csongrád autóbusz-állomáson a Szentesre induló buszra, az átszállásra 25 perc áll rendelkezésre
  • Érkezés: 19.10-kor Szentes autóbusz-állomásra

Az utazás egyénileg történik, autóval is várjuk a résztvevőket. Az időjárásnak megfelelő öltözet, kényelmes cipő ajánlott, és innivalót is hozz magaddal!

A tagok a helyszínen bográcsos kakaspörköltet főznek. A programot a SINOSZ SzÉP keretéből valósítjuk meg, ezért a részvétel ingyenes, de a létszám korlátozott, ezért jelentkezni szükséges Talmácsi Ferenc helyi elnöknél: