Juhász Renáta KONTAKT regionális képviselő tartott fórumot a SINOSZ Nógrád Megyei Szervezetében. Bár a gyakorlott használók több információ birtokában voltak eddig is, de szükségesnek éreztük az elméleti és a gyakorlati alapok fejlesztését, illetve az előadó felhívta a figyelmet arra is, hogy milyen helyes használat szükséges ahhoz, hogy a tablet minél tovább és jól működjön.

Az előadó ismertette a regisztráció menetét, az ehhez szükséges feltételeket, a szerződési feltételek betartásának fontosságát. Majd a hívástípusok bemutatása után összehasonlítottuk, hogy miben különbözik a KONTAKT a hagyományos jelnyelvi tolmácsszolgáltatástól. Jelnyelvi tolmácsunk a gyakorlati használattal kapcsolatban osztotta meg tapasztalatait.

A készenléti idő már 3 éve meghosszabbodott – erről többen még most sem tudnak – hétköznap reggel 8 órától este 8 óráig lehet hívásokat kezdeményezni; hétvégén, ünnepnapokon, valamint este 8 óra és reggel 8 óra között csak sürgősségi esetben indokolt a hívás. Renáta figyelmünkbe ajánlotta a KONTAKT honlapjának gyakori böngészését is (www.skontakt.hu), melyről a szolgáltatással kapcsolatban számos hasznos információt kaphatunk.

Az előadás során bármikor lehetett kérdezni, illetve véleményt alkotni, tapasztalatot megosztani. A KONTAKT-kérdőívek kitöltése a szerződés értelmében kötelező, így akik eddig ezt nem tették meg, most élhettek a lehetőséggel.

Az előadást kvízjáték zárta, ahol a résztvevők ellenőrizhették a tudásukat, mindannyian tárgyjutalomban részesültek.

Márton Márk megyei titkár