Kötelezhetnek az otthoni munkavégzésre?

Igen, a munkaadó kötelezhet arra, hogy a munkádat határozott ideig otthonról végezd (home office). A munkaidőd, a munkabéred nem szabad, hogy megváltozzon.

Az otthoni munkavégzésre fel kell készülni. Elengedhetetlenül fontos, hogy rendelkezésre álljon a megfelelő technikai és technológiai háttér, a használt eszközök elérhetősége folyamatos és stabil legyen.

Az otthoni munkavégzés feltétele, hogy a munkavállaló fel legyen készülve az otthoni munkavégzésre. A munkaadónak egy szabályzatot kell készítenie, amelyben rögzítenie kell, hogy milyen eszközzel dolgoznak vagy dolgozhatnak a munkatársak, milyen időszakban kell dolgozniuk, hogyan ellenőrzi a munkáltató a munkavégzést, adatvédelmi kérdéseket és milyen költségeket fog a munkáltató a munkavállalónak megtéríteni (pl. telefon, internet napi/heti/havi költségét).

Az otthoni munkavégzésre munkabér jár!

Az otthonról dolgozás lehetősége nem azonos a távmunkával. A távmunkavégzést a munkaszerződés kifejezetten rögzíti, míg a home office-t nem. Ezért jó, ha a munkaadó létrehoz egy home office szabályzatot, melyben elérhetőek a legfontosabb tudnivalók a munkavállalók számára.

⇒ Olvasnivaló: Hallássérült sorstársak tapasztalatai az otthoni munkavégzésről az Akadályugrás oldalon – https://akadalyugras.hu/hirek/hallasserultkent-home-office-ban

⇒ munkaidő: https://sinosz.hu/munkaero-piaci-fogalomtar-ii/26-munkaido/

⇐ Vissza a munkajogi infókhoz