Magyarországot néhány hete elérte a koronavírus-járvány 2. hulláma, és azóta sajnos egyre kedvezőtlenebbé válik a járványhelyzet. Emiatt – a tavaszi időszakhoz hasonlóan – ismét online sajtótájékoztatókat tart az operatív törzs.
Az OPERATÍV TÖRZS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓI szeptember 21-től várhatóan hétfőtől péntekig, minden hétköznap lesznek az M1 tévécsatornán, ill. követhetők a https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu internetes oldalon is. Az internetes közvetítéseket jelnyelvi tolmácsolással tesszük akadálymentesen hozzáférhetővé a jelnyelvhasználó siket és nagyothalló nézők számára.

Újabb fontos járványügyi tudnivalók – kövesd jelnyelven is a Kormányinfót!

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos magyarországi intézkedésekről és a járványhelyzetről szóló Kormányinfó események szintén  jelnyelven is követhetők az M1 tévécsatorna élő adásában március 26. óta.

????Ha lemaradsz az élő adásról, később tolmácsolással együtt visszanézheted a Kormányinfókat a mediaklikk.hu internetes oldalon.

Kattints ide: Visszanézés, utána a megnyíló oldal jobb felső sarkában lévő Keresés ablakba írd be ezt a szót: kormányinfó, majd nyomd meg számítógépen az Enter gombot, vagy mobiltelefonon a Kereső ???? jelet !

A Kormányinfó és az operatív törzs sajtótájékoztatóihoz a SINOSZ biztosít jelnyelvi tolmácsokat a Miniszterelnökség megbízásából. Ezáltal a jelnyelvhasználó magyar siket és nagyothalló emberek is akadálymentesen informálódhatnak a Magyar Kormány járványügyi döntéseiről és az aktuális tudnivalókról.

????????????????????

Hivatalos koronavírus-információk az interneten:

  • Nem ismered (jól) a jelnyelvet?
  • Szívesebben olvasol szöveges tájékoztatókat?
  • Bővebb, fotókkal és tájékoztató ábrákkal ellátott híreket szeretnél a témáról?

Figyeld a koronavírusról szóló hivatalos honlapot: https://koronavirus.gov.hu/