2017. április 28-án Fekete Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője, és Erdős Csaba munkatárs látogatott el a SINOSZ J.-N.-Szolnok Megyei Szervezetébe.

Először bemutatták a osztály működését, majd egy KRESZ-teszttel folytatták a nagyon érdekes és hasznos előadást. Tisztáztuk a kerékpárral való közlekedés szabályait, mikor kell leszállni, mikor lehet gurulva átmenni a zebrán.

Ezután áttértünk egy másik fontos témára: hogyan tudjuk elkerülni azt, hogy csalók áldozatai legyünk. Mire kell figyelni, ha a rendőr igazolja magát! Fontos, hogy a rendőrjelvény csak a rendőrigazolvánnyal együtt érvényes, és hogy nyugodtan elkérhetjük az arcképes igazolványát az óraleolvasóknak is.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a kertes házaknál elengedhetetlen a kapu zárva tartása, hiszen ez már egy akadály a betolakodó előtt, és hogy mennyire hasznos mozgásérzékelős lámpát felszerelni az udvarra. Bizonyítottan távol tartja a betörőket!

Sok kérdés és egyéni történet hangzott el, aminek eredményeképpen egy újabb találkozó időpontjáról kezdtünk el egyeztetni! Megállapodtunk, hogy egy sorozat keretein belül minden felmerülő témát és kérdést érintünk, átbeszélünk! Hamarosan folytatjuk!

Az előadás a T.É.M.A-program keretében valósult meg!

Nagy Ágnes megyei titkár