Ötödik alkalommal hirdeti meg a kormány a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramját (FKÖ Program).

Az ösztöndíjat elnyerő jelentkezők a felsőoktatás őszi szemesztere alatt három hónapos szakmai gyakorlaton vehetnek részt valamely minisztériumnál, heti 20 óra időtartamban. A jelentkezési határidő: 2016. augusztus 21., éjfél.

Az FKÖ Program szervezői olyan, legalább 4 lezárt félévvel rendelkező, a közigazgatási életpálya iránt elkötelezett, felsőoktatásban tanuló fogyatékos fiatalok jelentkezését várják, akik nyitottak, és szívesen megismernék a központi államigazgatás valamely szegmensét. A szakmai gyakorlat során a befogadó intézményeknél az ösztöndíjasok beilleszkedését és szakmai tapasztalatszerzését felkészített mentorok segítik.

A program folyamán az ösztöndíjasok fejlődését és a közigazgatás alaposabb megismerését mentoraik mellett releváns, akadálymentesített e-learning képzések is segítik.

Az FKÖ Programmal kapcsolatos bővebb információt a http://fko.kormany.hu/ weboldalon találhattok.

Az ösztöndíjprogram várható időtartama: 2016. szeptember 20–2016. december 20.

Jelentkezési határidő:  2016. augusztus 21., éjfélig; regisztrációt követően a http://osztondijjelentkezes.kormany.hu/ oldalon.

>> Részletes pályázati felhívás