Május 19-én délután 4 órakor kezdődött a Baranya Megyei Szervezet klubtermében Györfi Balázs programja, aki a Digitális írástudás fejlesztése korhatár nélkül, okoseszközökön c. előadással próbált közelebb vinni bennünket az ún. okoseszközökhöz. A közkívánatra ismételten megtartott programra azért volt szükség, mert bár a KONTAKT-pályázat során számos tagtársunk jutott tablethez, ám annak helyes használatával még mindig sokan nincsenek tisztában.

Mi kell hozzá? Miért jó ez nekem? Milyen eszközökre van még szükségem? – ezekkel a kérdésekkel indult az előadás. A program első fele elméleti, a második gyakorlati síkon zajlott.

A közös válaszok után a személyes motiváció és a tudásvágy fontosságáról volt szó, ami alapfeltétele bármilyen fejlődésnek, továbblépésnek és annak a felszabadító érzésnek, hogy ne legyek másik személy segítségére ráutalva.

Az interaktív program során a tagok külön-külön tehették fel kérdéseiket és személyre szabottan kapták meg rá a válaszokat, Györfi és ifjabb Györfi Balázs segítségével.

Csak remélni tudjuk, hogy sokat segítettünk és a nap végére sokak számára eljött az a boldog, örömteli felismerés, hogy már ők is azok csapatát erősítik, akik a XXI. század vívmányait értőn használják, alkalmazzák.