Ismét egy őszi kiránduláson vettek részt a bajai tagok, a Bácskaiak Egymásért Egyesülettel karöltve.
Ez a kirándulás már évek óta közös program a hallók és a hallássérültek között. A túrán közel 70 fő vett részt, ebből 21 fő volt hallássérült.

Az indulás kora reggel volt, egy nagy busz és a létszámra való tekintettel még két jármű vitte az embereket a helyszínre.

Elsőként Mohácson a Szent Miklós Vízi- és Taposómalmot tekintették meg, amely nem csak látványos, de egyedülálló Európában. A helyszínen részletes történelmi bemutatást kaptak az érdeklődők. Egy család kemény munkával az eredeti képére varázsolta vissza az épületet.

Ezután pihenésképpen az udvaron álló kemencében sült, hagyományosan készült pogácsával, lepénnyel kínálták a vendégeket. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk ezt a ritka, értékeket képviselő települést.

A következő helyszín Siklós volt, ahol egy kellemes kis vendéglőben ebédeltünk meg, majd újult erővel indultunk el a Siklósi várba, ezzel is gazdagítva a magyar történelmi tudásunkat. A vár múltját idegenvezető kíséretében fedezhettük fel, apró, kis részleteket tudhattunk meg a vár különféle tulajdonosairól, lakóiról.

Az “integrált” kirándulás már teljesen megszokott, barátságos hangulatú programmá vált a szervezet életében.