2019. április 12-én húsvétváró délutánt tartottunk a SINOSZ Hódmezővásárhelyi Helyi Szervezetében.

Tagjaink idén is nagyon várták a már hagyománnyá vált tojásvadászatot, sajnos az időjárás közbeszólt. Türelmesen vártuk, hogy elálljon az eső, majd a „helyi ügyintéző nyuszi” elrejtette az apró csokitojásokat és -figurákat az udvaron, ezután indulhatott a lázas kutatás. A talált zsákmány lett az ügyesek jutalma, mindenki hazavihette az általa meglelt meglepetéseket.

A keresgélés feldobta a hangulatunkat, melyet tovább fokoztunk egy új játékkal: nyers tojásokat kellett egy adott távon célba juttatni úgy, hogy a tojás héja ne törjön el. A tojások görgetését, terelgetését salátaszedő kanállal végeztük a göröngyös téglaburkolaton. Ez igazi kihívás volt, mindössze a versenyzők felének sikerült sértetlenül végiggörgetni a tojást, közülük a leggyorsabb egy tábla csokoládé jutalomban részesült. A tojásgörgetés helyezettjei:

  1. Szűcsné Szalai Ilona (33 másodperc)
  2. Sipos Miklós (37 másodperc)
  3. Varga László Károlyné (40 másodperc)

A kerti játékok után locsolóversmondás következett. Természetesen mind a hét bátor férfiú ugyanazt a „Zöld erdőben jártam…” kezdetű versikét szavalta, mindenki a saját előadói stílusában. A hölgyek pedig megszavazták, kinek az előadása tetszett a legjobban. Ezt nem volt könnyű eldönteni, két előadónknak is nagy sikere volt, ezért Boda Jánosné elnök asszony a jutalomnak szánt óriás tábla csokit kettéosztotta, igazságosan díjazva a legügyesebbeket: Manga Lászlót és Őrhalmi Zoltánt.

Ezt követően lakomázhattunk a húsvéti finomságokból: sonka, kalács, tojás, torma, retek és újhagyma került a szépen terített asztalokra, melyet Varga László Károlyné szalvétából hajtogatott nyuszis kosárkái ékesítettek.

Köszönettel tartozunk Saja Máriának, az Öreg-Kishomoki Kerttulajdonosok Egyesülete elnökének, hogy idén is tiszteletét tette programunkon, és nagyon finom aprósüteményekkel járult hozzá a rendezvényünkhöz. Köszönet illeti az elnökséget is, a jól sikerült délután megvalósításához nyújtott segítségükért.