Egyik T.É.M.A. programunkra meghívtuk Kovács Győző pszichológust, aki közösségfejlesztő tréninget tartott 2017. október 14-én, szombat délután az egyesületünkben.

Az első kör bemutatkozás volt, a tagok meséltek magukról és kedvenc szimbólumukról. Mindenki nyitott volt. Szóba került, hogy hallássérültként hogyan élték meg a negatív vagy pozitív élményeiket.

A pszichológus feltette azt a kérdést, hogy tagjaink mennyire állnak közel a SINOSZ-hoz. Ezt egy székkel oldotta meg, (a szék=SINOSZ) és álljanak oda, ezzel mutatva, milyen közel vagy távol vannak tőle és miért. A részvevők szinte a szék alá bújva mutatták ki az érzelmeiket, egy fő kivételével, aki igyekszik beilleszkedni, mivel nemrég vesztette el a hallását, felnőttkorban. A többiek a közösséget tartották a legfontosabbnak.

A konfliktuskezelési szerepjáték sem maradhatott el, olyan feladatot kaptak, hogy hogyan oldják meg a problémát az alkalmazkodóak, kompromisszum-keresők, és problémamegoldóak. Viccesen, érdekesen oldották meg a feladatokat.

Köszönetet mondtunk Kovács Győző pszichológusnak a 4 órás tréningért és Simonné Kati jelnyelvi tolmácsnak a kommunikációs akadálymentesítésért.

Mindenki jól érezte magát, és javasolták, hogy többször is legyen ilyen tréning az egyesületben.