Közszolgálati programsorozatunkban két fontos, közérdekű témával foglalkoztunk Kecskeméten.

2016. október 14-én, pénteken délután 3 órától egy tűzoltósági előadást tartottunk a T.É.M.A. projekt keretében.

A Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltségtől egy önkéntes előadó, Gál Barna érkezett a szervezetünkbe. A jelnyelvi tolmácsolást Keglovics Zsuzsa végezte.

Vendégünk a tűzvédelemmel kapcsolatban tartott tájékoztatást, előzetesen elküldött kérdésekre válaszolt. Megtudtuk, hogy milyen szabályok vannak érvényben, ill. azt is, hogy hogyan kell kezelni a tűzoltókészüléket; mit kell tenni, ha ég a ház; valamint a bográcsozás szabályairól is tájékoztatást adott a tagoknak.

Fotók: 1.  2.  3.

2016. október 28-án, pénteken délután 3 órától szintén a T.É.M.A. program keretében egy rendőrségi előadás valósult meg szervezetünkben.

A rendőrkapitányságtól Gyapjasné Szalai Andrea főelőadó érkezett a szervezetünkbe, akivel ezúttal is Keglovics Zsuzsa jelnyelvi tolmács segítségével beszélgettünk.

Erre a programra több érdeklődő jött el, mint az előző alkalomra. A hölgy a vagyon- és személyvédelemmel kapcsolatban tartott előadást. Bemutatott 3 féle érdekes videót a bűnelkövetésről (idegenek beengedése a lakásba, piaci vásárlás és temetői kriptalátogatás). A filmek tanulságosak voltak, mert így könnyen meg lehetett tanulni, hogy mire figyeljünk, é ne adjunk esélyt a bűnözőknek.

Fotók: 1.  2.  3.  4.