2015. év utolsó negyedévében történt, 2. rész

2015. december 15-én a Hallássérültek Ajkai Egyesülete elnöksége és elnökségi tagjai kreatív foglalkozáson vettek részt.

Az egyesület elnöke és elnökségi tagjai ötleteinek felvetésével, és egy kis segítséggel, az évzáró közeledtére, az alkalomhoz illően kedves kis rénszarvast készíthettünk azon tagok részére, akik aktívan kivették részüket az egyesület munkájából.

A kellékek beszerzésére házigazdánk vállalkozott, aki meghívta az elnökségi tagokat otthonába, hogy elkészíthessük a szerény kis ajándékokat az aktív tagjaink részére.

A kellékek rendelkezésünkre álltak. Kis cserepek, színes, kicsi pompon orrok, szempillás, fekete, csibészes szemek, amelyek egy kis mozdulatra jobbra-balra kacsintgattak. És szalagocskák a figura fejére.

Először nagy volt az izgalom, hogy fogjuk ezt elkészíteni…, de a technikai kivitelezést Heck Adrienn Klaudia önkéntes segítőnkkel ügyesen és gyorsan összehoztuk. Adrika rendszeres véradó, ezért Szenesné Marika a saját és a véradóállomás nevében egy piros szívecskés képeslappal köszönte meg neki, hogy beteg embereket segített meggyógyulni. Ezután mindenki jókedvűen nekilátott a munkának.

A rénszarvaskák agancsait barna zseníliaszálból hajtogattuk meg. Adrika utasításának követésével egészen ügyesen és gyorsan sikerült a szétágazó ágakat meghajtogatni.

Ezután a szemek felragasztása következett, jókat nevetve azon, hogy milyen mókás volt, ahogy felvettük, a kezünkkel mozgattuk, arra gurult a szemgolyó is, főleg amikor kancsal is lett a kis rénszarvasunk… nem álltuk meg nevetés nélkül! Majd következett a fitos, kis pompon orrocska, amely vidámságot, bájt kölcsönzött a figurának. Végül egy nagyon szép, csillogó karácsonyi szalag is került a fejére, hogy aki a fenyőfára szeretné tenni, az felakaszthassa a fenyőágra.

Amikor a munka végéhez közeledtünk, egészen meglepődve tapasztaltuk, hogy jé, milyen ügyesek is voltunk. De ehhez nagyon sok ötletesség és kézügyesség is kellett, no meg a tapasztalt segítőnk, Adrika, aki elmesélte közben, hogy mindig is szeretett kreatív munkákat készíteni szeretteinek, a kisebb gyerekeknek. A legvégén mindnyájan elégedetten és boldogan tekintettünk az elkészült remekművekre, amit a karácsonyi vacsorán fog kiosztani az ötletgazda elnökünk, Heck Károlyné Zsuzsa.

Köszönjük Zsuzsa elnökünknek, aki szívélyes fogadtatásban részesített minket meleg otthonában, egy kis inni- és ropogtatni valóval látott el minket szorgoskodásunkért.