Hosszú évek óta bevett szokás már a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezeténél, hogy minden ősszel bált rendeznek. Idén a helyi szervezetben új elnökség állt fel, de a korábbi, jól bevált és mindenki által szeretett szokásokkal ők sem akartak szakítani, ám valami újat szerettek volna vinni a régi helyi hagyományokba, így ezen az őszön – új elnökünk javaslatára – a szüreti bált kukoricafosztó bál váltotta fel, remélve, hogy ezzel új hagyományt teremtünk.

A bál szervezésében részt vállaló tagok ennek megfelelően az új téma köré építve szervezték meg a programokat, megtartva a régi, jól bevált szokásokat, de megspékelve azokat új, érdekes és izgalmas programokkal. Már a meghirdetést követően kiderült, hogy bizony sokaknak ínyére való az őszi bálozás. A program végül megközelítőleg 100 fővel került lebonyolításra, mely igen nagy létszámot a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezetének tagjai, más Csongrád megyei szervezetekhez tartozó tagok, családjuk és barátaik tettek ki.

Az érkezést követően megnyitóra és szavalásra került sor, mikor is elhangzott többek között Arany János: Tengeri hántás című balladája, ami megalapozta a délután hangulatát. Majd tematikus, népi játékok következtek. A résztvevők csapatokra lettek osztva és minden csapatnak képviselnie kellett magát a különböző népi játékokban, amire akadt is jelentkező bőven, hiszen a játékok mindenki arcára mosolyt csaltak. Lehetett egyénileg és párban, különböző nehezítésekkel kukoricát morzsolni időre, meg lehetetett tippelni, hány szem kukorica található egy-egy cső kukoricán és persze mindeközben népi énekek hangoztak messze a Nagyörvény utcai rendezvényteremből. A játékokat a jól megérdemelt ebéd követte, majd pedig mulatság, amíg a lábak el nem fáradtak, amihez Forgó Albert szolgáltatta a talpalávalót, mint azt a hangulat bizonyította, igen jól. A nap zárásaként eredményhirdetésre került sor, ahol minden csapat megkapta a „jussát”, jelképes csokoládé vagy stílusos kukoricaszem formájában.

Beszámolónk zárásaként pedig ismét ki kell hogy emeljem elnökünket, Talmácsi Ferencet és kedves nejét, Talmácsiné Tóth Katalint, valamint tagjainkat: Gyergyainé Adamik Rózát, Takács Ferencnét és Nagyné Marikát, akik nélkül ez a rendezvény sem valósulhatott volna meg, valamint  Cseh Imrénét, akinek köszönhetően a mi kis klubunk mindig otthonosan és rendben vár minket. Bízom benne, hogy minden résztvevő hozzánk hasonlóan, jókedvvel tért haza, bizton állítva, hogy ezt a „bulit” jövőre se hagyja ki!

Bayer Sarolta
szentesi helyi ügyintéző

ÖSSZES KÉP ITT