Idén is várja a színházbarátokat a balatoni Kultkikötő!

Két előadást jelnyelvi tolmácsolással láthatnak az érdeklődők. A tavalyi évhez hasonlóan idén is 35% kedvezményt tudnak biztosítani a regisztrációs űrlapon keresztül jelentkezőknek mindkét előadásra.

Orlai Produkció: Valódi hamisítvány – vígjáték

Balatonboglár, 2020. augusztus 8., szombat, 20.30

/esőnap: augusztus 10., hétfő, 20.30/

Maude különc, szabadszájú és harsány nő, Lionel pedig kifogástalan modorú, művelt és meglehetősen cinikus férfi. Ők ketten talán soha nem találkoztak volna, hiszen Maude munkanélküli pincérnőként egy lepukkant lakókocsiparkban él Kaliforniában, Lionel pedig egy neves művészeti alapítványnál dolgozik a kontinens másik felén, New Yorkban. Csakhogy Maude-nak van egy féltve őrzött kincse: egy szerinte milliókat érő Jackson Pollock festmény, aminek a valódiságáról szeretne hiteles szakértői véleményt kapni, és most Lionelre vár a feladat, hogy megállapítsa, Maude festménye valódi-e vagy csak hamisítvány.

Szereplők:
Maude Gutman – Hernádi Judit
(Jászai Mari-díjas)
Lionel Percy – Kern András (Kossuth- és Jászai Mari díjas)

Az előadás hossza 100 perc egy részben.

Regisztrációs link: https://bit.ly/regisztracioValodiHamisitvany


Hadart Színház:

Süsü, a sárkány kalandjai

Balatonszárszó, 2020. augusztus 15., szombat, 10.30

Süsü, a sárkány meggyógyítja ellenségét, ezért háromfejű apja kitagadja, testvérei kigúnyolják. A szegény egyfejű menekül, mindenki retteg tőle, mígnem találkozik a Jó Királyfival, aki Süsüt bejuttatja a királyi udvarba…

A “Süsü, a sárkány” legendája lett több generációnak. A bájos mese mélyén egy fontos és ma is erősen aktuális figyelmeztetés rejlik, hogy, aki nem olyan, mint én: MÁS, az nem biztos, hogy ellenséges, sőt, az sem biztos, hogy más, mint én. Hasznos, ha ezt már gyermekkorban kezdik a gyerekek megsejteni vagy megérezni, esetleg megérteni. Ezzel erősítve az esélyegyenlőséget, jelnyelvi tolmács segítségével játsszuk a darabot. Az emblematikus egyfejű sárkány igazi példája a fogyatékossággal élő emberek útkeresésének a társadalomba.

A teljes kétfelvonásos darab egyedülálló az országban. Nagyszínházi, önmagában forgó díszlettel, eredeti ruhákkal. Az igazi, bábkészítő által engedélyezett 2 méteres Süsüvel, eredeti, újrahangszerelt zenével.

zenés mesejáték 5-12 éveseknek

Időtartam: 120 perc, 2 felvonás

Képgaléria, szereposztás: Süsü, a sárkány kalandjai

Regisztrációs link: https://bit.ly/regisztracioHadartSzinhazSusu