Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Laki Kálmán-díjjal jutalmazta Dr. Cseh Géza kiemelkedő tudományos teljesítményét 2017. január 22-én, a magyar kultúra napján.

Dr. Cseh Géza a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár főlevéltárosa 1978 augusztusa óta. Büszkék vagyunk arra, hogy ez az elismerés egyik tagunkat illeti: a kitüntetett a SINOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetének tagja 1996 óta.

Mint a Levéltár honlapján olvasható, munkatársuk sokrétű tevékenységet végez: a kutatószolgálat vezetője, szükség esetén közreműködik az ügyfélszolgálati, a raktárrendezési és a közművelődési feladatokban, évtizedek óta segíti a kutatók munkáját. Levéltáros szakmai feladatai mellett maga is kutat, kiemelt témái az 1956-os forradalom Jász-Nagykun-Szolnok megyei eseményei, illetve a megye jelentős családjainak története.

Munkájának köszönhetően – az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából – Szolnokon, városszerte kiállítást láthattak az érdeklődők az általa felkutatott információkból, fényképekből.

 

A SINOSZ és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezet nevében szívből gratulálunk Dr. Cseh Gézának a több évtizedes munkásságát elismerő díjhoz! További sok sikert kívánunk!

A forrásként használt cikk itt olvasható


Ebben az évben a Megyei Levéltár és a SINOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete együttműködésének köszönhetően tagjaink is betekintést nyerhetnek a Levéltár munkájába, interaktív foglalkozásokon vehetnek majd részt. Restaurátor-műhelyes, papíröntéses programok várják majd az érdeklődőket.

A Levéltár dolgozói az általunk tartott érzékenyítő órán is részt vettek az elmúlt év végén, ami előtt az intézmény igazgatójával és kollégáival folytatott beszélgetés kapcsán felmerült, hogy milyen hasznos lenne ezt az együttműködést az ország más megyéiben is megvalósítani!

 

Nagy Ágnes megyei titkár