2019. július 6-án légfegyveres sportlövő versenyt tartott a SINOSZ Ózdi Helyi Szervezete a Meteor Lövészklub helyiségében.

A Lövészklub egyik vezetője, Kulcsár József (Kulcsi bá’) és 3 segítőtársa – köztük a 15 éves Lőrincz László Márk országos junior ezüstérmes (diákolimpia) lövész – előkészítette a versenyhez szükséges fegyvereket, megnyitották a lőszerelszámolási naplót, előkészítették a lőteret.

10 órakor Kulcsi bá’ eligazítást tartott a versenyről, a fegyverekről, a biztonsági szabályokról, az elbírálási szempontokról, majd miután kialakult a 7 – 4 főből álló csoport a csoportvezetők vezetésével,  megkezdődött a pályán a próbalövések sorozata.

A verseny kezdetére megérkezett Dr. Szunyogh Szabolcs SINOSZ megyei elnök, aki a feleségével együtt szintén benevezett a versenyre.

A verseny végén még az ott lévő gyermekeket is oktatták a segítők a lövészet és a fegyverhasználat fortélyaira, ki is próbálhatták az ott tanultakat.

15 óra körül került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre:

Dr. Szunyogh Szabolcs megyei elnök, Kovács Tibor helyi elnök és a METEOR Lövészklub részéről Kulcsár József adta át az érmeket, okleveleket, emléklapokat.

Helyezettek:

Csoportelső: Takács Péter csapatkapitány vezetésével Szántay Zsóka, Kovács Éva, Csépányi Papp Lajos

Férfi egyéni: 1. Csépányi Papp Lajos 2. Gaál István  3. Farkas Zoltán

A legidősebb versenyző a részt vevő tagjaink közül Csépányi Papp Lajos volt, alig akarta elhinni, hogy ő nyert. Farkas Zoltán tagunk maximalista, a 3. hely után azt mondta, sokat kell edzenie a legközelebbi versenyre, pedig alig maradt el a teljesítménye az első helyezettétől.

Női egyéni: 1. Szántay Zsóka 2. György Rebeka   3. Prokaj Anett

Sok tagunk most lőtt először, számukra inkább élmény volt a közös program. Jövőre szeretnénk a megyében lévő helyi szervezetekkel együtt megrendezni a lövészversenyt. A METEOR Lövészklub részéről örömmel várnak bennünket és Dr. Szunyogh Szabolcs megyei elnök is azt mondta: ezt a kezdeményezést folytatnunk kell, hagyományt teremtve.

A program a SINOSZ SzÉP keretein belül valósult meg.