A SINOSZ Esztergom Helyi Szervezete 2015. október 17-én múzeumlátogatást szervezett a Magyar Természettudományi Múzeumba. Ragyogó őszi időben indultunk vonattal  Budapestre. A múzeumnál csatlakoztak hozzánk a Tatabányai Helyi Szervezet tagjai.

A Fogadótérben nem más várt ránk, mint a barázdás bálna csontváza. A Kárpát-medence élővilága kiállításon a hazánkban fellelhető növények, állatok és bogarak sokaságával ismerkedhettünk meg. Játékokra is volt lehetőség gyerekeknek-felnőtteknek.

A szomszédos teremben értékes herendi porcelántermékeket láthattunk, a tárlaton egymás mellett a múzeum értékes gyűjteményét és a porcelánokon megjelenő, aprólékosan kidolgozott, kézzel festett mintázatokat. Egzotikus állatok, a levegő vagy a vízi világ lakói, rovarok vagy a botanika tárgykörébe tartozó motívumok, mind-mind feltűnnek a kiállított kecses tárgyakon.
Az épület másik szárnyában megnéztük a föld- és őslénytani maradványokat, ill. a Dinókert dinoszaurusz szobor-kiállítását.
Az ásványok kiállításán szebbnél szebb kőzeteket, kristályokat és drágaköveket csodálhattunk. A korallzátonyok élővilágával is megismerkedtünk.
A felső szinten az Embertani, Állattár, Madár- és Emlősgyűjteményeket láthattuk. Az ősembertől a mai napjainkig. Noé bárkájában pedig az állatokat láthattuk.

Nagyon jól érezte magát mindenki. Élményekkel gazdagodva és sok hasznos tudással tértünk haza.

Szöveg és fotó:
Hajduk Dezsőné, Tvarosek Józsefné, Nagy L. Miklós