„Társadalmi befogadás – a jelnyelven át!”

WFD 3. Nemzetközi Konferencia

2017. november 8-10.

Már javában zajlanak az előkészítő folyamatok ahhoz, hogy 2017. november 8-10-ig a SINOSZ megrendezhesse a WFD 3. Nemzetközi Konferenciáját.

A rendezvény célja, hogy összefogja a jelnyelv és a siket kultúra területén dolgozó szakembereket és lehetőséget biztosítson arra, hogy a jelnyelv anyanyelvi szintű elfogadtatása érdekében hazai és nemzetközi szinten erősítse az összefogást.

A konferencia szervezése újabb mérföldkőhöz érkezett, szeptember 18-20-a között vendégül láthattuk Colin Allen-t, a Siketek Világszövetsége elnökét, és Kaisa Alanne elnökségi tagot, aki egyben a rendezvény kapcsolattartója a SINOSZ és a WFD között.

Azért látogattak el Magyarországra, hogy a szervezés jelen szakaszában legfontosabb kérdésekben egyeztessen a két szervezet és megtekintsék a tervezett helyszíneket.

Szeptember 19-én reggel a Konferencia helyszínére szervezett látogatást a SINOSZ szervezőbizottsága. Jelen volt még a CongressLine Rendezvényszervező Kft. 2 képviselője, akik fontos szerepet vállalnak a szervezésben, valamint a Budapesti Kongresszusi Központ képviselői, akik bemutatták a helyszínt. Az épület kiválóan alkalmas a 3 napos konferenciaprogram, valamint az azt megelőző WFD és WFDYS (Ifjúsági Szekció) bizottsági és elnökségi üléseinek lebonyolítására. Tágas, világos terek, a nagy Pátria terem mellett több kisebb-nagyobb, összenyitható terem áll rendelkezésre a kisebb ülésekhez. Külön helyiség biztosítható a jelnyelvi tolmácsok, a technika és a szervezők részére is.

A vendégek megtekintették egy választható program helyszínét és a majdani program részét is képező lovas műsort a Budapesttől 35 km-re elhelyezkedő Lázár Lovasparkban. Belekóstolhattak a jellegzetes magyar vendéglátás ételeibe és italaiba.

20160919_122349_resized 20160919_122618_resized

 

Sűrű és tartalmas nap volt, de a szervezés szempontjából legfontosabb pont a Lovasparkból való visszaérkezés után kezdődött a SINOSZ Tanácstermében.

Meghívottak, résztvevők, finanszírozás, szponzoráció, a helyszínek, kiállítás, akadálymentesítési, kommunikációs és marketing feladatok részletes megbeszélése következett mintegy 6 órán át.

Az egész napot jellemezte a folyamatos nemzetközi jelek és a magyar jelnyelv használata, valamint a hangzó kommunikáció, melyet remekül, fáradhatatlanul akadálymentesítettek a tolmácsok.

A szervezőbizottság egyik tagja így foglalta össze a jelenlegi helyzetet: „1000 fős rendezvényhez szükség van jó észre, erős kézre és jó csapatra, és ezeknek köszönhetően jól állunk a haladásban”.

A rendezvény angol nyelvű oldala itt található http://wfdbudapest2017.com/, a magyar nyelvű információk a magyar zászlóra kattintva a SINOSZ honlapján érhetők el.

Az információk, események követhetők YouTube-on, Twitter-en, Facebook-on: WFDBudapest2017.

VNÉ