Lelkes tisztségviselők újra tréningeztek!

Idén is megrendezésre került a tisztségviselők tréningje a SINOSZ balatonfenyvesi üdülőjében, melyen immár összesen 73-an vettek részt! 2015. május 30 – június 2. és június 4-7. között, két turnusban zajlott a közel négy napos tréning, ahol Sándor Judit hálózati koordinátor, Bacsó Péter országos elnökségi tag, és Laczka Zsanett esélyegyenlőségi asszisztens várta házigazdaként és trénerként a résztvevőket.

Bár a program nagyon sűrű volt, a lelkes társaságnak köszönhetően azonban csak úgy röpültek az órák. Volt itt csoportos, páros és egyéni munka egyaránt, és persze sok-sok játék. Nagyon összetartó, egymást támogató közösséggé kovácsolódott mindkét csapat.

A szakmai előadásokon szó volt többek között a SINOSZ céljáról, szervezeti felépítéséről és működéséről, a tisztségviselők feladatairól, az elnökségi ülések levezetéséről, és az érdekérvényesítésről.

Több vendég előadó is részt vett a tréningen, akik az érdekes és interaktív előadások után időt szakítottak arra is, hogy egy kicsit személyesen és kötetlenül beszélgessenek a résztvevőkkel.
Dr. Kósa Ádám, a SINOSZ elnöke a tisztségviselők fontos szerepére és felelősségvállalására hívta fel a tréningezők figyelmét. Dr. Tapolczai Gergely országos elnökségi tag a lobbizás rejtelmeibe vezette be a résztvevőket szerepjátékos feladatok segítségével. Ormódi Róbert ügyvezető igazgató a hivatal felépítését és működését vázolta fel, míg Habán Zsuzsa szakmai vezető a PR-tevékenységről és annak fontosságáról beszélt. A SINOSZ munkaerő-piaci tevékenységét Hangya Dóra munkaerő-piaci referens mutatta be. Szalkai Iván, a Somogy Megyei Szervezet titkára pedig a titkár és az elnökség összehangolt munkájáról tartott játékos előadást.
Köszönjük szépen, hogy eljöttek és érdekes, illetve hasznos előadásaikkal színesítették a tréninget.

Bátran mondhatjuk, hogy ez a pár nap az együttműködés jegyében zajlott. Figyeltünk egymásra, tanultunk egymástól. Kacagtató, vidám pillanatokat is megéltünk, de komolyabb, mélyebb és őszinte beszélgetéseket is folytattunk.

A gördülékeny kommunikációért köszönet a jelnyelvi tolmácsoknak is, akik szinte a nap 24 órájában készen álltak a kommunikáció akadálymentesítése érdekében.

Az eseményről készült fotók megtekinthetők > ITT.

Laczka Zsanett, esélyegyenlőségi referens