Az IFHOH sajtóközleménye a hallás nemzetközi napja (World Hearing Day) alkalmából

Több mint 360 millió fő – a világ népességének 5%-a – érintett a hallássérülésben, ezen belül 32 millió gyermek. A gyermekkori hallássérülés 60%-a megelőző intézkedésekkel, életminőséget javító hallókészülékek, cochleáris implantátumok és támogatási szolgáltatások biztosításával elkerülhető lenne.

Az IFHOH csatlakozik a WHO (World Health Organization = Egészségügyi Világszervezet) felhívásához, hogy ráirányítsa a figyelmet a gyermekkori halláscsökkenésre, és egyetért azzal, hogy „Most kell cselekednünk!

 

A WHO március 3-át kijelölte a hallás nemzetközi napjának,

amely kezdeményezéshez az IFHOH egy ezt megerősítő kampánnyal csatlakozik a társadalmi szemléletváltás érdekében.

“Nagyon örülök, hogy az IFHOH tagjai világszerte szemléletformáló eseményekkel hívják fel a figyelmet a hallás nemzetközi napjára. A hallássérülés láthatatlan fogyatékosság, és nem kap kellő figyelmet. Kisgyermekek esetében különösen fontos a korai felismerés, és támogatni kell a megelőzést egy jobb állapot elérése érdekében”.

(Dr. Ruth Warick, az IFHOH elnöke)

 

Az IFHOH egy nemzetközi, non-profit szervezet, amely nagyothalló embereket tömörít, és  platformot biztosít az együttműködésre, információcserére a tagok  és az érdekelt felek között. Az IFHOH és a Nagyothallók Európai Szövetsége, az EFHOH a hallássérültek érdekében, a minél szélesebb körű akadálymentesítésért tevékenykedik.

Az IFHOH egy Németországban regisztrált szervezet, az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsában (ECOSOC) tanácsadói státusszal rendelkezik.

További információért kérjük, látogass el az IFHOH honlapjára, ill. kérdéseiddel Dr. Ruth Warick IFHOH-elnökhöz fordulhatsz az alábbi e-mail címen: president@ifhoh.org.

2016. március 3.

Kapcsolódó anyag a WHO honlapján: World Hearing Day