Minden év március 3. a hallás világnapja

Ez a nap világszerte a siketség és a hallásvesztés megelőzésére, valamint a hallásvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet.

A WHO (World Health Organization = Egészségügyi Világszervezet) felkéri valamennyi érintettet, hogy csatlakozzon ehhez a globális kezdeményezéshez.

A 2018. évi hallás világnapja “Hear the Future”/ “Halld a jövőt!” témája a halláscsökkenéssel élő emberek számának a következő évtizedekben várható növekedésére hívja fel a figyelmet.

A megelőzési módszerekre összpontosít, hogy megállítsa ezt a növekedést, és körvonalazza a halláscsökkenéssel élő emberek számára szükséges rehabilitációs szolgáltatásokhoz, ill. kommunikációs eszközökhöz és termékekhez való hozzáférés biztosítása érdekében teendő lépéseket.

Halld a jövőt

… és előzd meg a hallásvesztést!

… és csökkentsd a hallásvesztés hatásait!

… és cselekedj most!

A WHO minden évben meghatározza a világnap témáját, és a rendelkezésre álló adatok alapján ismertető kiadványokat – többek között plakátokat, bannereket, infografikákat és prezentációkat – készít. Ezeket az anyagokat világszerte megosztja kormányzati és civil partnereivel, valamint a Szervezet munkatársaival. Genfi ​​székhelyén a WHO évente szemináriumot szervez a hallás világnapja alkalmából. Az utóbbi években egyre több tagállam és más partnerszervezet csatlakozott a hallás világnapja kezdeményezéshez események és rendezvények szervezésével.

Letölthető mellékletek:

A hallás világnapja – szórólap (angol nyelvű)
A hallás világnapja – infografika (angol nyelvű)

Megjegyzés: Amint megkapjuk a hozzájárulást, magyar nyelven is elkészítjük és közzétesszük a kiadványokat.

Kapcsolódó tartalom: