Kedves Tagjaink!

Néhány nappal ezelőtti hírünkben ígértük, hogy keresünk megoldást a március 31-én lejáró SINOSZ tagsági igazolványokkal  történő utazás problémájára. Mivel a járványügyi veszélyhelyzet miatt sokan még nem tudtátok érvényesíteni az igazolványotokat erre az évre, okkal aggódtatok, hogy hogyan utazhattok majd április 1-től.

„Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) kérése alapján ismételten jelzi, hogy a helyi és helyközi közlekedési szolgáltatók minden, közszolgáltatási utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, lejáró hivatalos okmányt elfogadnak a veszélyhelyzet megszüntetését követő tizenötödik napig.”

Az utazási kedvezményre jogosító okmányok körébe a SINOSZ tagsági igazolvány is beletartozik, ezért átmenetileg a MÁV, a VOLÁNBUSZ, a BKK és valamennyi, a helyi közösségi közlekedést biztosító közlekedési vállalat (megyeszékhelyeken és kisebb városokban is) elfogadja a 2020. március 31-ig érvényes igazolványotokat is.

Mivel e lehetőséget a veszélyhelyzet megszüntetését követő 15. napig biztosítják a szolgáltatók, a SINOSZ-igazolvány érvényesítésére kb. két hét áll majd rendelkezésetekre. Alapszabályunk szerint március 31. a tagdíjbefizetési határidő, ezért fontos, hogy aki még nem rendezte a tagsági díját, minél előbb intézze el ezt banki átutalással!
Időben tájékoztatást fogunk adni az ügyintézés (matricaátvétel) módjáról és az újrainduló ügyfélfogadásaink idejéről. Köszönjük a megértéseteket, és kérjük, továbbra is figyeljétek híreinket!

Az intézkedés nem a veszélyhelyzet idejére eső utazások megkönnyítését szolgálja, alapvető célja az, hogy annak megszűnése után minden érintett az okmánya érvényesítéséig is kedvezményesen közlekedhessen.
Kérjük, hogy a veszélyhelyzet idején továbbra is csak akkor utazzatok közösségi közlekedési eszközökkel, ha muszáj, például munkába járáshoz!

Forrás: Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság >> Megnézem a teljes hírt