A T.É.M.A. pályázat Békés megyei egészségügyi programsorozatának első elemeként a békéscsabai mentőállomásra látogattunk el februárban.

A mentőállomáson megismerkedhettünk a különböző mentőautókkal. Megtudtuk, hogy melyikkel milyen esetekben mennek ki a helyszínre. Amíg ott voltunk, addig is volt két riasztás is, így kicsit megszakították a tájékoztatót, hogy a mentők rendben és időben el is induljanak. Nem csak kívülről, de belülről is megnézhettük a mentőket. Elmondták, hogy a bennük lévő felszerelések mire valók, mikor használják azokat.

A tagok érdeklődését a feltett kérdések is mutatták. Szó esett így arról, hogy mi a teendő, ha valaki félrenyel. Ha balesetet lát és segítséget kell hívnia. Egy új megközelítésről is hallhattunk, mely szerint nem kell szívmasszázs közben befújni a másik szájába, mert sok fertőzésnek van ezáltal kitéve a segítő. Elegendő szívmasszázst végezni a mentősök kiérkezéséig, akik utána szakszerűen ellátják a beteget.

Ezúton köszönjük a mentősök teljes körű tájékoztatását és a lehetőséget, hogy mindent személyesen megtapasztalhattunk az állomáson.

A következő egészségügyi programunkra – amit júniusra tervezünk – is minden kedves tagunkat várjuk szeretettel!