Kedves Olvasó!

Szeretnék beszámolni az “Egri séták tagjainknak” programsorozat első állomásáról.

Április 2-án, egy verőfényes, gyönyörű tavaszi szombaton 44 fővel, két csoportra osztva néztük meg az Egri Érseki Palota Kulturális, Turisztikai és Látogatóközpontot.

A Látogatóközpont 2016. 02. 02-án nyitotta meg kapuit. Fejlesztések, felújítások történtek pályázati forrásokból, így az Érseki Palota is bekapcsolódhat a város vérkeringésébe és kulturális vonzerejét is növelheti.

A SINOSZ-igazolvány felmutatásával tagjaink és 1-1 fő kísérőjük ingyenesen tekinthették meg a létesítményt (tájékoztatás itt).

Az idegenvezetővel tett 2 órás séta során nagyon sok és érdekes történelmi és személyes dolgot is megtudhattak tagjaink.

A program előtti héten a Líceum szervezésében, a Tittel Esték előadásán Dr. Löffler Erzsébet történész, muzeológus, az Egri Érseki Palota Kulturális, Turisztikai és Látogatóközpont igazgatója már felvezette a Palota építéstörténetét, viszontagságos sorsát.

Sajnos fotózni nem nagyon lehetett, így egy pár képet tudok csak bemutatni, de keressetek rá az Érseki Palota honlapjának Galériájában.

Köszönöm a jelnyelvi tolmácsnak az akadálymentesítést és a tagoknak a szép számú részvételt!
Domboróczki Tamásné