Június 18-án, egy napsütéses szombati napon kezdtük el keresni Sanyit, a Kalandozz velünk Székesfehérváron! program keretében. Nagy szerencsénkre jó időnk volt, és minden ment a tervek szerint. A napot a Szervezet klubhelyiségében indítottuk egy kis eligazítással, mindenki megkapta az útra való csomagját, majd kezdődött a játék.

Az első feladatnál a csapatvezetők húztak egy-egy borítékot, mindben a következő állomás képe volt – kirakó formájában, természetesen csapatonként más-más helyszínnel, ezt kellett közösen kirakniuk. Minden csapat csak azután kapta meg a Menetlevelét, hogy sikerült kiraknia a puzzle-t.

Székesfehérvár különböző nevezetes pontjain voltak a vetélkedő állomásai: a Virágóra, ahol a Rubik-kocka kirakása jelentette a kihívást a versenyzőknek; a Romkert, ahol két kvízzel (egy a városról, egy pedig a logikai játékokról szólt) és a Tantrix nevű fejtörő játékkal vártuk őket; valamint a Zichy-liget, ahol 8 féle ördöglakattal lehetett szerencsét próbálni. Mondanom sem kell, minden csapat és minden versenyző egyénileg is remekül vette az akadályokat, sőt jutott idő a plusz pontot adó feladatra is.

13 órától a Szent István Király Múzeumban vártak minket, interaktív tárlatvezetéssel: megismertük a 20. század eleji székesfehérvári mesterségeket, például a mézeskalács-készítés fortélyait, emellett felpróbálhattunk korabeli ruhákat, ingeket, és még egy rackajuh szőréből készült, több mint 10 kg-os subát is.
Ezt követte egy kis pihenés újra a klubban, ebéddel.
15 órától folytatódott a vetélkedő, szabadulószobából kellett kijutniuk a csapatoknak 60 percen belül. Talán ez volt a legnehezebb feladat mind közül, eddigre már mindenki elfáradt, de remek szórakozást nyújtott a nap végére ez a programelem.

Újra a Szervezetbe mentünk, ahol már csak az eredményhirdetés volt hátra: természetesen minden résztvevőnek készültünk kisebb meglepetésekkel, valamint oklevelekkel.

Az első helyezett a Csajok csapata lett, beszédes névvel, hiszen tagjai: Pozsár Erika, Soltész Béláné, Troppert Károlyné, Troppert Mónika és a legfiatalabb versenyzőnk, Zella ők fogják képviselni Fejér megyét a szeptember 3-án megrendezésre kerülő, budapesti döntőn!

Minden versenyzőnek gratulálunk az eredményekért, a döntősöknek pedig sok sikert kívánunk!

 

Szeredi Krisztina megyei titkár