Kalandra fel! Keressük Sanyit! vetélkedőt rendeztünk a Veszprém Megyei Szervezetben, június 24-én, pénteken délután. Ezen a napon 4 csapat indult útnak a melegben, hogy Veszprém turisztikailag is kiemelten fontos helyszínein megmérkőzzön egymással. Ezen az országos elődöntőn helyismereti, logikai és ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk a csapatoknak.

Az első akadályt mindenki szerencsésen vette, hiszen egy SINOSZ-szal kapcsolatos kérdőívet kellett megoldani. Ezt követően a játékosok a menetlevéllel, térképpel felszerelkezve elindultak a szervezetből egy kis úti csomaggal, enni-innivalóval, melyet a TESCO Veszprém Áruháznak köszönhettünk.

Az első helyszínen, a Laczkó Dezső Múzeumban Egry József festményéből készült kétféle méretű kirakó és egy teszt várta a tagokat. A feladat teljesítése után “ki mit tud Veszprémről?” helyismereti kérdések következtek, majd városi nevezetességek fotóit, szobrait kellett felismerni. Szinte mindenki hibátlanul vette ezeket az akadályokat is.

Egy hosszabb belvárosi séta után a Szaléziánumban csodás füvek gyógyító erejét kellett felismerniük a játékosoknak. Végül a szervezetbe vártuk vissza a játékosokat 1 perc és nyersz szókeresővel és sportos ügyességi feladatokkal, focival, célba dobással.

Mindenki izgatottan várta az eredményhirdetést és örömmel fogyasztották el a zsíros kenyeres uzsonnát és a Mosoly Cukrászda felajánlásából a “mindenmentes”, egészséges csokoládétortát.

A nyertes csapat a BB-hegy lett, akik képviselhetik megyénket szeptember 3-án az országos döntőn. Mindenkinek gratulálunk és köszönjük a résztvevőknek, akik velünk együtt töltötték ezt a napot!

A kitűnő játékosaink oklevelet, Sanyi-érmet és értékes ajándékokat kaptak.

Köszönjük szépen támogatóinknak az alábbi nyereményeket:

Hatalmas köszönet a jelnyelvi tolmácsoknak, azoknak, akik segítettek a feladatok összeállításában, a helyszínt biztosító Laczkó Dezső Múzeumnak és a Szaléziánumnak. Hálás vagyok a lebonyolításban segítő és végig hősiesen helytálló Gergely Zsófiának és Pavlek Tamás Krisztiánnak.

Mindenkinek köszönjük, hogy színvonalas és remek programban lehetett részünk!

Körli Noémi megyei titkár