„Tudom, hogy én is képes vagyok rá!” címmel a Siemens és Signia hallókészülékek gyártója a SINOSZ-szal együttműködésben pályázatot hirdetett nagyothalló fiatalok számára 2016 májusában. Felhívásunkra 22 fiatal nyújtotta be pályázatát, akik közül tízen lettek a Signia “Példaképei”.

A pályázat nyertesét – akinek tanulmányait értékes eszközökkel támogatja majd a Signia – e Példaképek közül fogják kiválasztani. Szeptember végén hírt adunk a pályázat eredményéről is.

 

A Signia híradása a Példaképekről:

Pályázat 14-30 éves nagyothalló fiataloknak – Példaképek

Idén tavasszal a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) együttműködésben pályázatot hirdettünk nagyothalló fiatalok számára. A kezdeményezés fő célja az volt, hogy közelebb hozzuk egymáshoz az ép hallók és a hallássérültek világát, segítsünk lebontani az előítéleteket. Úgy gondoltuk, hogy ezt azzal tudjuk a leginkább támogatni, ha megmutatjuk, hogy a hallókészüléket viselő, nagyothalló fiatalok ugyanúgy képesek sikeresen helytállni a tanulásban és a munkában, mint az ép hallású társaik. Az ő példájukkal azokat a nagyothalló fiatalokat és családtagjaikat is szeretnénk bátorítani, akik aggódnak amiatt, hogy a hallássérülés hátráltathatja őket céljaik elérésében.

Nagy örömünkre a „Tudom, hogy én is képes vagyok rá!” című pályázatunkra idén 22 nagyszerű fiatal jelentkezett. Kitartóak, tehetségesek, akik nap mint nap példamutató munkával bizonyítják rátermettségüket tevékenységeikben, tanulmányaikban, továbbá segítő szándékkal fordulnak társaikhoz, ami szociális érzékenységüket dicséri. Szinte mindegyikük kiemelte, hogy szívesen megosztaná tapasztalatait más nagyothalló gyerekekkel és családjaikkal, többen közülük önkéntesként dolgoznak/dolgoztak, vagy hátrányos helyzetűeknek, fogyatékkal élőknek segítenek/segítenének.

Mivel mindegyikük megérdemli az elismerést, rendkívül nehéz volt az elbírálás: a szakmai zsűri számos szempont figyelembevételével alakította ki közös álláspontját és választotta ki azt a tíz fiatalt, akiket idén példaképnek jelölünk.

Példaképeink:

Agócs Levente, Bacsa Dávid, Cseh Aletta, Diósi Annamária, Eördögh Máté, Hegyháti Réka,

Kajtár Dóra, Kalamár Laura, Pál Zsolt Gyula, Pócza Barbara.

Őket a későbbiekben a Signia Facebook-oldalán, blogunkon és egyéb kiadványainkban mutatjuk be a nagyközönségnek. A zsűri orvosi és gyártói szempontok alapján választja ki közülük azt a fiatalt, akinek tanulmányait értékes eszközökkel támogatjuk*. A hivatalos eredményhirdetésre egy sajtótájákoztató keretében szeptember végén kerül majd sor.

 

*A hallásjavító eszközöket elnyerő pályázó személyét szakmai bírálóbizottság választja ki. A nyertes számára legmegfelelőbb hallókészülékeket orvosi javaslat alapján, az egyéni igények figyelembevételével a gyártó audiológus szakembere választja ki, majd próbahordásra kerül sor. Amennyiben a próbahordást követően egyik hallókészülék sem megfelelő a kiválasztott pályázó számára, a gyártó fenntartja a jogot arra, hogy a pályázók közül másik személyt válasszon.
A nyertes OEP-támogatásra való jogosultságát ez nem érinti, hiszen az eszközöket a Siemens és Signia hallókészülékek gyártója biztosítja. A pályázaton elnyert eszközök utáni adó- ill. járulékfizetési kötelezettség is a gyártót terheli.

 

Kapcsolódó tartalmak: