2019. november 23-án, szombaton, 11 órától negyed 2-ig megyei küldöttgyűlést tartottunk a SINOSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetében.

13 megyei küldött és vendégek részt vettek a hivatalos eseményen.

Horváth Ferenc megyei elnök a szervezet 2019 januárjától 2019. októberig megtartott programjairól számolt be, amit a megyei küldöttgyűlés egyhangúan elfogadott.

A helyi szervezetek részéről Jagodics Rezsőné győri, Ormódi Csabáné soproni, Vámos Imréné mosonmagyaróvári és Némethné Endrődy Margit csornai helyi elnök is beszámolt az általuk vezetett szervezetben végzett társadalmi tevékenységről.

A megyei és helyi szervezetek közötti kapcsolattartásról és a szervezetekkel kapcsolatos problémákról is szó volt. A 2020. évi tagdíjemelésről tájékoztatást kaptak a megyei küldöttek az országos küldöttek beszámolója alapján.

Orbán Evelin megyei titkár pénzügyi és titkári beszámolót tartott: beszélt a megyei szervezet és a helyi szervezetek taglétszámának alakulásáról, a SINOSZ SzÉP keretében megvalósuló programok fontosságáról és a támogatás felhasználásáról, valamint az önkormányzati támogatások elszámolásáról is.

A megyei elnök elmondta, hogy nagyon örül, mert minden szervezet részéről minden helyi elnök jelen volt, amely ritka lehetőség volt az elmúlt években. Megköszönte mindenkinek a részvételt és jó munkát kívánt.

Az infokommunikációs akadálymentesítésről a Győr-Moson-Sopron Megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálat munkatársai gondoskodtak.

Beszámolót írta: Orbán Evelin megyei titkár