A Kilenc manólépés nevű szülő-gyerek klubprogram 3. alkalmán a csoport tagjai egy mesedélutánon vehettek részt.

A Bábgyalogló Művészeti Egyesület meghívta Szegedi Katalin grafikus illusztrátort, hogy meséljen a manócskáknak. Ez egy nyitott program volt, melyre meghívást kaptak a mi manóink is. Szegedi Katalin nemcsak könyveket illusztrál, de maga is szerzett már jó néhányat. A Ládaszínház előadásában az egyik saját szerzeményét ismerhették meg a gyerekek.

„Eleinte csak felolvastam a könyvből, aztán mutogatni kezdtem a képeket a kötetet feltartva a gyerekeknek, végül megtaláltam nagyapám régi katonaládáját. Berendeztem egy Ládaszínháznak, ami picit olyan, mint egy papírszínház. Lenka és Palkó pedig puha bábként jelenik meg benne.” (forrás: Interjú Szegedi Katalin illusztrátorral)

Lenka és Palkó szemszögéből ismerhettünk meg egy napot, melyben egy barátság szövődik. Különlegessége a mesének, hogy ugyanazt a napot meséli, de a két gyermek eltérő szemszögéből, majd a két történet összefonódik.

A mesekertben a Ládaszínház után mindenki megfesthette saját Lenka és Palkó bábját is.

A napsütéses időben örömteli volt a szabad játék is, amiből nehéz volt kiszakítani a gyermekeket, hogy hazainduljanak. Szomorkodásra semmi ok, májusban ismét találkozunk!

Bognár Gyöngyi megyei titkár