Veled is megtörtént?

Azonos munkáért egyenlő bér?

A munkakeresés nem egyszerű dolog, és nem csak a hallássérült személyeknek. A munkaadók gyakran elutasítják például a gyermekes anyukákat, a 40 év felettieket és igen, a különböző fogyatékossággal élőket, így a hallássérült munkavállalókat is. Hová fordulhatunk ilyenkor? És mi a helyzet akkor, ha a munkánk során, a munkahelyen tapasztalunk diszkriminációt?

A diszkrimináció hátrányos megkülönböztetést jelent, amikor valaki, jelen esetben a munkaadó különbséget tesz a munkavállalói között. A munkahelyi diszkrimináció sajnos nagyon gyakran felmerülő probléma. A képen a hátrányos megkülönböztetés egyik formája figyelhető meg, mert a munkavállalókat a munkabér egyenlő arányban illeti meg. A Munka Törvénykönyve kimondja, hogy a munka díjazásánál is meg kell tartani az egyenlő bánásmód követelményét.

A munkaadók, nemcsak a munkabér kapcsán, hanem egyéb, számtalan módon megsérthetik az egyenlő bánásmód követelményét, például amikor az álláshirdetésben indokolatlan feltételt követelnek, vagy a foglalkoztatás során az előmeneteli rendszerben történik jogsértés. Hová fordulhatunk ilyenkor? Mi a teendő?

Az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál indítható eljárás, ha valamely védett tulajdonságunk (pl.: nem, kor, vélemény, vallás, fogyatékosság) miatt kedvezőtlenebb bánásmódban részesültünk, mint más hasonló helyzetben lévő személy vagy személyek.

Ha jól megnézzük a képeket, van valami, ami pozitív ennél a munkaadónál: a villogó jelzőrendszer. A jogszabályok kimondják, hogy a fogyatékossággal élő munkavállalók számára a munkavégzéshez szükséges munkahelyi környezetet biztosítani kell, vagyis ennek megfelelően kell átalakítani  a berendezéseket és a munkaeszközöket. Ehhez támogatás is igényelhető a központi költségvetésből. A gyakorlat azonban az, hogy sok helyen nincs biztosítva az akadálymentes munkahelyi környezet.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság honlapja: http://www.egyenlobanasmod.hu/

 

Voltál már hasonló helyzetben? Mit csináltál vagy mit csinálnál?

Válaszodat a „SINOSZ Esélyegyenlőség” Facebook-oldalra várjuk!

 

Laczka Zsanett esélyegyenlőségi referens