Egy nagyon érdekes, játékokban gazdag közösségépítő program volt Szekszárdon, a CIC iroda épületében. Programunk főbb témái: ki is vagyok én?,  sosem vagy egyedül,  mindig van több megoldás.

Ezek felismerésében, kezelésében próbált meg Bogi és Győző – azaz Bence Boglárka és Kovács Győző, a Psziché-Tréning Bt. munkatársai – segíteni több megyei szervezetünknél szervezett interaktív tréningek formájában. Nálunk, a SINOSZ Tolna Megyei Szervezetében, 2016. szeptember 17-én, a T.É.M.A. pályázat Esélyegyenlőségi programcsomagja keretében tartottak  “Mi megoldjuk!” elnevezésű tréninget.

Az idei évben ez volt az első program, ami abszolút pozitív kimenetelű volt. Az első beszélgetéseknél, tervezgetéseknél a tagok kicsit “idegenkedtek” egy ilyen jellegű programtól. Persze én próbáltam ecsetelni, hogy ezek a programok csak játékok. Játék közben jövünk rá a nagy kérdésekre adható válaszokra. Szerencsére tagjaink nyitottak az újdonságokra, így belevágtunk. 🙂

Szeptember 17-ére tudtak Győzőék jönni, ami Szekszárdon a Szüreti Fesztivál napja, ráadásul horgászverseny is volt ezen a napon egy közeli helyen. Kicsit aggódva érkeztem reggel, hogy nem korai-e a 9 órai kezdés. Már voltak kb. 11-12-en. Picit várjunk még! 9.15: már kicsit többen lettünk. Győzővel összenéztünk: jó, kezdjünk. Győző és Bogi “játékainak” SMS-hírére – vagy ki tudja, miért – fél órán belül 26 tag volt ott és élvezettel játszott, rajzolt, szerepelt (kb. a taglétszámunk 10%-a)!

Mi így búcsúztunk: Kedves Bogi és Győző, reméljük, jövőre veletek ugyanitt! Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük! Tagjaink még egy hét után is kérdezgették, hogy ugye biztosan jönnek jövőre is.

Sok új tapasztalattal zárult a program. Ezúton mondunk köszönetet jelnyelvi tolmácsainknak is.

Dávid Józsefné megyei titkár