A SINOSZ Zalaegerszegi Helyi Szervezetében minden páros héten, csütörtökön klubdélutánt tartunk, ahol a tagjaink szívesen találkoznak, beszélgetnek.

Februárban farsangi vigassággal űztük el a telet. Ez a program évről évre egyre népszerűbb. Nagyon jó látni, hogy egyre több jelmezbe bújt ember vesz részt ezen a délutánon. Jó hangulatú jelmezverseny, tombola és finom sütemények várták a tagokat.

Március elején a nemzetközi nőnap alkalmából köszöntöttük a hölgyeket. Ötletes ajándékot készített és szendvicsekkel várta a nőket Köpör István, a SINOSZ Zalaegerszegi Helyi Szervezet elnöke. Édesanyja süteménnyel járult hozzá az ünnepléshez. Az ünnepeltek örömmel fogadták a meglepetést. Beszélgetés közben sok régi emléket megemlegettek.

A húsvéti ünnepre kézműves foglalkozás keretein belül tojásvarrással készültünk. Jónás Zsófia segítségével filc anyagból tojásformákat vágtunk ki, körbevarrtuk pelenkaöltéssel, vattával kitömtük, varrtunk rá akasztót és szalaggal meg húsvéti mintával díszítettük. Sok szép színes díszt készítettünk.

Májusban T.É.M.A. program keretein belül, a SINOSZ felkérésére a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadását hallgattunk meg. Az internet veszélyeiről sok mindent nem is sejtettünk, pl. hogy egy fénykép mennyi információt adhat egy betörőnek.

Május végén a helyi szervezeti tisztújító választáson a régi helyi elnökség újra lett választva. A tagság nagyon meg volt elégedve a munkájukkal, így újra bizalmat szavaztak nekik.

Pummerné Gróf Katalin Zala megyei titkár