A SINOSZ Nógrád Megyei Szervezete hagyományaihoz híven idén is megtartotta a gyermekeknek a Mikulás-napot, illetve a tagok évzáró rendezvényen vehettek részt.

Az évzáró ünnepségen Márton Márk megyei titkár tájékoztatta a jelen lévő tagokat többek között a 2018-as év talán legnagyobb változásáról, hogy új helyre költözött a megyei szervezet Salgótarjánban, a Fő tér 1. címre. Az ügyfélfogadási időpontok egyelőre nem változnak, és a tagdíjak is változatlanul maradtak.

Ezt követően Begella Lászlóné Marika néni tagunk két verssel köszöntötte a jelenlévőket, valamint könyve – mely Életfa címmel jelent meg nemrégiben –  egy példányát is dedikálta a legfiatalabb résztvevőnek. Marika néni egyébként a SINOSZ Békés Megyei Szervezete és a Békéscsabai Jókai Színház által meghirdetett, 2018. évi országos vers- és prózaíró versenyen 2. helyezést ért el. A megtisztelő díjat a Szarvasi Vízi Színházban vehette át a “Vers a víz fölött” elnevezésű irodalmi est keretében.

Megérkezett a Mikulás is, a gyermekek változatos fellépésekkel várták: a legtöbben énekeltek vagy verset mondtak  – jelnyelven is –  de volt, aki furulyázott. Minden gyermek csomagot kapott a Télapótól.

Ezt követően svédasztalos vacsora és kötetlen beszélgetés zárta a rendezvényt.

Márton Márk megyei titkár