A SINOSZ Fejér Megyei Szervezetében idén először évzáró ünnepséget rendeztünk 2019. december 13-án, pénteken, a székesfehérvári Hatpöttyös Étteremben. Az étteremről tudni kell, hogy Magyarország második olyan étterme, ahol megváltozott munkaképességű és sérült emberek dolgoznak.

A felhívásunkra nagyon sokan jelentkeztek, így telt házzal zajlott az esemény: 50 fő vett részt ezen a vacsorán. A vacsoraestet Télapónk érkezése – Rudolf nevű rénszarvasával – nyitotta meg. A kisebb gyerekek nagy izgalommal várták az érkezését – rövidke dalocskát énekeltek, verset szavaltak neki. A nagyobb, serdülő korú, még 14 év alatti gyerekek már-már  feszengve álltak a Télapó előtt, ők egy gyors köszönöm kíséretében vették át a mikuláscsomagot.

Aznap délelőtt Andi bohóc látogatott el a helyi szervezetünkhöz az Újra segíthetsz egy mikuláscsomaggal! kampány keretében, és mikuláscsomagokat ajánlott fel a tagjaink részére. Ezeket a csomagokat a vacsoraesten megjelenő vendégek közt szétosztottuk. A mi Télapónk zsákjába kerültek a csomagok, és mindenki, aki ezen alkalomból jelen volt – azok is, akik nem maradtak a vacsorán, csak a gyermeküket hozták el – mind-mind húztak egy piros csomagot a zsákból.

Ezután kezdetét vette az évzáró vacsora – ki hogy kérte a rendelését: hortobágyi húsos palacsintát, töltött káposztát, és rántott csirkemellet hasábbal, desszertként mindenkinek somlói galuskát szolgáltak fel. Olyan tagok is eljöttek, akik ritkán vesznek részt a programjainkon, ezen napon barátokat, ismerősöket szereztek a kellemes, beszélgetős vacsoraest keretében.

Az évzáró vacsorán köszöntöttük fel születésnapja alkalmából Szemkeő Feri bácsit, aki aznap töltötte 78. életévét. A köszöntő igen jól sikerült, az ünnepelt nagyon meghatódott a meglepetésre. Könnyes szemmel köszönte meg a születésnapi tortát, majd a tagok egyesével is gratuláltak neki.

Az évzáró vacsoraest nagyon kellemesen telt, és arra jutottunk, hogy jövőre is érdemes ilyen eseményt összehozni.