2022. december 6-án az alábbi levelet találtuk a SINOSZ Vas Megyei Szervezetének postaládájában. Fogadjátok szeretettel.

Kedves Vas Megyei Tagok!

Az utóbbi sok száz évben szokásommá vált, hogy ablakokon kukucskálok be december első napjaiban, és gyönyörködöm bennetek, emberekben, akik nyitott szívvel és gyermeki derűvel vártok engem és készültök a nemsokára következő karácsony ünnepére. Hadd meséljem el nektek, mit láttam, amikor ezekben a napokban meg-megálltam a szombathelyi klubhelyiségetek díszített ablakai előtt.

Először is az szúrt szemet, hogy milyen lelkesen készültök egy rendezvényre. Nemcsak úgy megérkeztek, és várjátok, hogy mi történik, hanem napokkal korábban mindnyájan serénykedtek: karácsonyfát díszítetek, süteményeket süttök, tematikus kiegészítőket és a programhoz illő ruhákat öltötök. Ezúttal is nagyon figyelmesek voltatok, hogy piros pulóverben jelentetek meg mindnyájan. 🙂  Ám láttam, hogy nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is szépítkeztek: az előre meghirdetett cipősdoboz-akcióhoz ugyanis nem csupán egy játékkal járultatok hozzá, hanem családonként egy-egy gyönyörűen összeállított ajándékdobozt hoztatok. A rászoruló gyerekek nevében is köszönöm, hogy ilyen nagylelkűen adtok.

Megható volt látni, amint az est megnyitóján néha könnyáztatta szemmel néztétek végig a négyperces kisfilmet, mely az elmúlt egy év eseményeit foglalta össze. Rengeteg munka és hatalmas összefogás van a 362 főt megmozgató 16 program megszervezése, lebonyolítása és összefogása mögött, de higgyétek el, minden perce megérte: erőtök az összefogásban és egymás tiszteletében rejlik, s ez a szeretet sugárzik és kézzel tapintható a külvilág számára is.

Eközben is érkeztetek szépen sorban, örömmel üdvözölve egymást, már magától a jelenlét tudatától is boldogan. Majd készültek a színes, mézeskalács illatú gyertyák, kacagva tartottátok a kanócot a szív alakú formákban, mire végre megdermedt a viasz. Kedves ötlet volt, hogy egymás nevének kihúzásával, és egy-egy angyalkát ábrázoló karácsonyfadísz elkészítésével az otthonotok meghittségébe is „elvittétek egymást”.

Fantasztikus látványt nyújtott, ahogy a csoportképen szikráztak a csillagszórók, ezerfelé hullajtva fényeiket. S már éppen megpihentetek volna a sok tevékenykedést követően, amikor újabb kihívással kellett szembenéznetek: két csapatkapitány vezetésével el kellett készítenetek a kedvenc kekszes sütimet. S mikor már nem bírtam tovább az ablak túloldaláról szemlélni együttléteteket, vágyva részesülni benne, beléptem hozzátok: a finomság kóstolásakor éreztem benne mindazt, amit beletettetek: nevetést, kreativitást, várakozást, lelkesedést, összetartozást, örömet. A négy meglepett szempár tulajdonosának persze odaadtam a megérdemelt ajándékát, de sietős léptekkel távoznom kellett, sokan vártak még aznap este. Visszafordulva még láttam, hogy csapatokba verődve elindultok a csodálatos fényekbe öltözött Fő tér irányába, megkoronázva estetek hangulatát.

Másnap délután a Parkerdőbe voltam hivatalos, s egészen elámultam, hogy ott is viszontláttalak Benneteket. Esett az eső, nyakig sáros volt mindenki, de ti ismét bebizonyítottátok, hogy egységben az erő, zokszó nélkül végiggyalogoltátok az öt kilométeres távot a „nem baj, az a lényeg, hogy együtt vagyunk” jelszavával.

Amikor pedig pihenésképpen az egyik közösségi oldalt nézegettem, kíváncsiságból felkerestem a SINOSZ országos oldalát is. Ott is szívmelengető meglepetést találtam: a Vas Megyei Szervezet elnöksége adventi ajándékként egy jelnyelven elmondott karácsonyi mesével lepte meg a sorstársakat.
Várom és nézem majd a folytatást is:
A 3 fenyőfa

Kedves Vas Megyei Tagok!
Egy fantasztikus csapatot ismertem meg bennetek! Kívánom, hogy a lelkesedéseteket, az élethez való pozitív hozzáállásotokat, derűtöket őrizzétek meg nagyon-nagyok sokáig! Patona Mária megyei ügyintézőtöket segítsétek továbbra is mindenben, mert az ő remek ötleteinek és fáradhatatlan szervezőmunkájának köszönhető, hogy a SINOSZ Vas Megyei Szervezete újjászületett!

Mikulás

 

Mi is köszönjük, kedves Mikulás, hogy ellátogattál hozzánk, különösen jóságos leveledet. Köszönjük továbbá dublőrödnek, Gergácz Bencének, hogy örömet okozott a gyerekeknek, Temesi Éva jelnyelvi tolmácsnak, aki az év valamennyi programjához hasonlóan, ezúttal is csodálatra méltó szakértelemmel segítette az akadálymentes kommunikációt.

Köszönetünket fejezzük ki a Borostyánkő Természetbarát Sportegyesületnek és Jusits Gergelynek, hogy megszervezte és levezényelte a kincskereső Mikulás-túrát, külön köszöntve a SINOSZ Vas Megyei Szervezetének különítményét.

Hálásak vagyunk a megyei elnökség valamennyi tagjának és családtagjaiknak, akik egész évben sok feladatot vállalva tették lehetővé szervezetünk virágzását.

Minden tagunknak és hozzátartozóiknak áldott karácsonyt kívánunk, töltse be otthonaitokat az együttléteinkben tapasztalt béke és szeretet!