A SINOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetével egy bükki Mikulás-túrával hangolódtunk a közelgő ünnepekre.

2021. november 27-én a miskolci Majális parkból indultunk el három tapasztalt túravezető segítségével az úgynevezett szívösvényen, amely az első vidéki kardiovaszkuláris túraösvény a Miskolc melletti Csanyik-völgyben. Összesen 21 fiatal és idős kiránduló gyűlt itt össze. Habár egész héten borongós időjárás volt, szombatra kisütött a nap, így jó hangulatban vághattunk neki az erdei sétának. Érintettük a Kecske-lyuk barlangot, és elmentünk a Király-kút mellett is. Ez utóbbiról azt tartják, hogy Mátyás király ivott a vizéből egy fárasztó vadászat közben.

Miután megtettük a kellemes sétát, maga a Mikulás várt bennünket, aki mindenkinek egy csomaggal kedveskedett. Virgácsot senki sem kapott! ????

 

A napot a Vadasparkban, azaz a Miskolci Állatkertben fejeztük be, ahová a SINOSZ tagjainak ingyenes a belépés! Többek között meglátogattuk a nemrég született oroszlánkölyköket is a Száhel-házban.

Nagyon köszönjük a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetségnek a program támogatását, különös tekintettel Bernáth Marietta elnök asszonynak a túravezetést, és a mikuláscsomagok adományozását.
Programunk a SINOSZ SzÉP keretéből valósult meg, nagyon jól éreztük magunkat!