A “Mindennapi élet az okoseszközökkel” programsorozat első alkalmát 2015. 09. 14-én rendeztük meg a Budapesti Nagyothallók Szervezetében, a T.É.M.A. projekt keretén belül.

Kókai Gábor előadó a jelenlévők eddigi informatikai tapasztalatainak felmérése után gyakorlatiasan közelítette meg a témákat.
Az első alkalmon a SINOSZ új honlapját mutatta be:

 • annak megértetése, hogyan jelenik meg számítógépen, tableten és telefonon, funkciók és kezelhetőség csorbulása nélkül
 • mi, hol található :
  – hírek; ezen belül az új lehetőségekre a figyelem felhívása: hogyan tudják téma és megye szerint az őket érdeklő híreket megtalálni
  – eseménynaptár: működése, számítógép- és okoseszköz-nézetben, esemény importálása elektronikus naptárba
  – tagság részére nyújtott szolgáltatások leírása és a jogi információk hol vannak
  – kapcsolatfelvétel módja a megyei szervezeteknél és a központtal, űrlapok célirányos kiválasztása címzett szerint a gyorsabb ügyintézésért
  – képgaléria: a SINOSZ és a közösség számára kiemelt közölnivalók és “események tárháza”
  – HASÉ korábbi számai olvashatóak

Gábor a hallgatósággal abban egyezett meg, hogy a legközelebbi alkalomra nézzék át az új honlapot, és a konkrétabb kérdésekre szívesen válaszol, megmutatja a használatot, működést.

Az okoseszközökről most csak érintőlegesen beszéltek. A résztvevők közül kevesen használnak ilyen eszközöket; ők kérdéseikre megkapták a választ.

Többek érdeklődését is felkeltették az okoseszközök, ezért a legközelebbi alkalmon Gábor bemutatatja az okostelefon működését, és azon a legfontosabb lehetőségeket. A következő előadásra érdemes előre összeírni az esetleges kérdéseket.

Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt október 12-én, hétfőn 16:30-ra!

Répás Krisztina, titkár – Budapesti Nagyothallók Szervezete