A SINOSZ Komárom-Esztergom Megyei Szervezetében, a T.É.M.A.projekt keretében rendőrségi előadás volt 2017. április 28-án.

Az előadás témája: Mire figyeljük? – Gyakori trükkös lopások megelőzése

 Pretsner Ramóna r. alezr. a tagság részére tartott olyan előadást, amely megtörtént eseményeken keresztül hívta fel a figyelmet azokra a bűncselekményekre, amelyeket jellemzően a „szépkorúak” sérelmére követnek el.

A közel egyórás előadáson a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrkapitányság munkatársa a közelmúltban, az ország különböző területein történt eseteket mesélt el a tagságnak. Ezek elkövetésekor nemcsak idősekhez, hanem bármely lakosokhoz utcai árusok, ismeretlen házalók vagy telefonálók csengettek be, esetlegesen bajbajutott rokonra hivatkozással, és kértek pénzt, illetve szolgáltatók alkalmazottjainak adták ki magukat, mondván pénzt hoztak, vissza, amiből vissza kell számukra adniuk a sértetteknek. Az előadó felhívta az tagság figyelmét, hogy mit tehetnek saját maguk és társaik védelmében azért, hogy elkerüljék áldozattá válásukat. Ehhez megfelelő tippet és megelőzést javasolta.

A jó hangulatú előadás végén megbeszélték a következő alkalom témáját, amelyen az internet veszélyeiről fog beszélni a bűnmegelőzési tanácsadó.

Végezetül Prestner Ramóna r.alezr. apró ajándékkal és szórólappal lepte meg a jelenlévőket.

Fotó: Halma Tamásné