A SINOSZ Solti Helyi Szervezetének tagjai 2018. október 20-án egy vidám, játékos vetélkedő keretében mérték össze tudásukat.

Nagy volt a tét 🙂 , hiszen az első helyezett választhatott először a díjak közül, a második másodikként… De a tudnivaló sem volt kevés! A kérdések többségét a SINOSZ SzÉP keretében megvalósított kirándulásainkból állítottuk össze. A plusz pontos kérdések pedig ahhoz kapcsolódtak, ami az idei évben történt velünk, ahová meghívást kaptak tagjaink.

A tesztkérdésekre azok tudták jól a választ, akik folyamatosan követik “munkánkat”. Minden eseményről hírek jelennek meg rólunk a HASÉ-ban, a SINOSZ-honlapon, és a Solti Helyi Tükörben (Solti Önkormányzat ingyenes havilapja). Mégsem volt egyszerű a felkészülés, ez a csöppnyi kis szervezet az idei évben is sok-sok programra kapott meghívást, és sok-sok programban vett részt, nagyon sok minden történt velünk.

 1. Soltról a Gödöllői Királyi Kastélyba kirándultunk, 2018. február 17. (SzÉP)
 2. Tavaszváró nőnapi teaparti volt Solton, 2018. március 10. (SINOSZ Solti Helyi Szervezetének programja)
 3. Dunaföldvárra kirándult a solti szervezet, 2018. április 14. (Levendula Művészeti Iskola programja)
 4. Baján Ökopark-vetélkedő volt, 2018. május 26. (SINOSZ Bajai Helyi Szervezetének programja)
 5. Meghívást kaptunk a Solt Városi Gyereknapra, 2018. május 27. (önkormányzati program)
 6. Pólika Solton – tagjaink meghívást kaptak az előadásra, 2018. június 9. (önkormányzati program)
 7. Soltról Hajósra és Kalocsára kirándultunk, 2018. június 23. (SzÉP)
 8. Érzékenyítő órát tartott a solti szervezet Kalocsán, 2018. június 27. (Bács-Kiskun megyei érzékenyítő program órakerete terhére)
 9. Soltról Gyulára kirándultunk, 2018. augusztus 25-26. (önkormányzati támogatás)
 10. A solti szervezet a kalocsai “Te is lehetnél…” Fesztiválon, 2018. szeptember 14. (Kalocsai Önkormányzat programja)
 11. 66 éves a SINOSZ Kecskeméti Helyi Szervezete – Jubileumi ünnepséget tartottunk Kecskeméten, 2018. szeptember 29. (Kecskeméti Helyi Szervezet programja)
 12. Soltról Székesfehérvárra kirándultunk, 2018. október 13. (SzÉP)
 13. “Mit láttunk az idén?” – Játékos vetélkedő Solton, 2018. október 20. (SzÉP)

A nap első felében – bemelegítésként, feszültségoldásként – tagjaink (saját pénzükből) feltettek főni egy kis kakaspörköltet. Míg az előkészületek folytak, addig mindenki elmesélhette az eddigi programjaink kapcsán átélt élményeit. Amikor már szépen “pöszmörgött” a kakas a bográcsban, rábíztuk Lóki Istvánra, hogy vigyázzon rá. Mi pedig átmentünk a nappaliba, és áttértünk a nap szakmaibb részére. Bár nem kis “anyagrészből” volt a vizsga, mindenki szépen megoldotta a feladatokat. A díjaknak mindenki nagyon örült, hiszen volt arra lehetőség, hogy mindenki kinézze, melyik is az a jutalom, amelyik a legkedvesebb neki. A napunk egy vidám ebéddel zárult.

Köszönjük szépen Lóki Istvánnak, hogy olyan ügyesen “vigyázott” a kakasra. 🙂

Programunk szakmai része a SzÉP (SINOSZ Szakmai és Érdekvédelmi Program) keretében valósult meg.

Dávid Józsefné ügyintéző