2016. június 17-én a Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztály munkatársa, Kaló Istvánné Éva revizor látogatott el a SINOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetébe! 

Segítséget szeretett volna nyújtani a nagy létszámban megjelenteknek az ellátások melletti munkavégzés szabályairól. Az ellátások összegei 2016. május 1-vel változtak, és ezért egy jól átlátható táblázatot kaptak az érdeklődők, amiben kategóriánként felsorolásra kerültek a minimum és maximum összegek.

Kaló Istvánné Éva elmondta, hogy az elmúlt évek gyakorlatához képest még annyi változás is van, hogy az nincs meghatározva, hogy egyes ellátások mellett hány órában lehetnek foglalkoztatva az ellátásban részesülők. Amire figyelni kell, az az, hogy a munkabérből származó jövedelem 3 egymást követő hónap mindegyikében ne legyen magasabb, mint a mindenkori minimálbér 1,5 szerese, ami jelenleg bruttó 166.500,- Ft. Munkabérnek számít minden olyan jövedelem, amiből nyugdíjjárulékot vonnak, tehát az ellátás összege nem tartozik bele.

Erre nagyon figyelnie kell mindenkinek, aki ellátás mellett dolgozik, mert ha eléri a jövedelemhatárt, a rehabilitációs hatóság felé 10 napon belül jelezni kell ezt. Amennyiben ez nem, vagy később történik meg, visszamenőleg vissza kell fizetni az ellátást, és a további ellátást megszüntetik! Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, természetesen lehet segítséget kérni. Vagy a munkáltatónál, vagy a Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztály munkatársaitól. Felajánlotta, hogy bárkinek személyes jellegű kérdése, problémája van, előzetes egyeztetést követően segítséget nyújt!

Az érdeklődők sok hasznos kérdést tettek fel, saját maguk, vagy mások példáján keresztül! Egy nagyon sok és új információt tartalmazó előadást kaptunk!

Ezen a délutánon két tolmácshallgató kapott lehetőséget, hogy segítsen az akadálymentesítésben, akiket szeretettel fogadtak a jelenlevők!

A program a T.É.M.A. pályázat keretein belül valósult meg!

Nagy Ágnes megyei titkár