SINOSZ-tagok, fogyatékossággal élő látogatók ingyenesen vehetnek részt a programokon, kivéve a külön díjszabású, megjelölt eseményeket!

 


2016. június 25-én idén már 14. alkalommal, országszerte várja az érdeklődőket az utánozhatatlan hangulatú

Múzeumok Éjszakája!

 

ÉJSZAKA A KÖNYVTÁRBAN – az ELTE Egyetemi Könyvtár (Budapest) is várja látogatóit ezen az éjszakán! A Hősök, felfedezők, újítók kiemelt tematikához kapcsolódóan 18 órától éjfélig kínálnak érdekes ismeretterjesztő programokat felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt.

A program keretében 17:30-kor jelnyelvi tárlatvezetéssel várják a hallássérült látogatókat Franyó Borbála jelnyelvi tolmács közreműködésével. Tárlatlátogatás és épülettúra is lesz, ill. a restaurátor műhelybe is ellátogat a csoport.

  • A program 17.30-19 óráig tart, indulás az Aulából.
  • A könyvtár címe: 1053 Budapest, Ferenciek tere 6.

SINOSZ-, SVOE- vagy MÁK-igazolvánnyal ingyenes a belépés az ELTE Egyetemi Könyvtár valamennyi Múzeumok Éjszakája-programjára, 1-1 fő kísérő részére is!
Előzetes regisztráció minden programra szükséges! Regisztráció ITT (a keretszám beteltéig).

A részletes program elérhető a Múzeumok Éjszakája, valamint az ELTE Egyetemi Könyvtár hivatalos honlapján, ahol az épület, a restaurátorműhely és a kiállítás bemutatóira is regisztrálhatnak az érdeklődők: 

Múzeumok Éjszakája az ELTE Egyetemi Könyvtárban

 

A kedvezményezett látogatókon kívül más érdeklődők számára Múzeumok Éjszakája-karszalagot lehet vásárolni, ami belépést biztosít az összes budapesti csatlakozott múzeum és az egyéb résztvevő kulturális intézmény minden programjára, és feljogosít az állandó és időszaki kiállítások megtekintésére is. A karszalaggal rendelkező látogatók igénybe vehetik a Múzeumi buszjáratokat és a Múzeumi elektromos kisautókat.
A gyermekjegy 600 Ft, a felnőttjegy 1500 Ft.

 

Vidéken is több különleges programmal várják a siket és nagyothalló látogatókat!

“Hallgass” az érzékszerveidre, avagy a jó borválasztás titka (jelnyelvi tolmácsolással)

(18 órától, előzetes bejelentkezéssel)

Hallj a kezeddel – tárlatvezetés hallássérülteknek, jelnyelvi tolmácsolással a természettudományi kiállításban

(19 órától, előzetes bejelentkezéssel)

Jelnyelvi tárlatvezetés: Wolf Janka, a múzeum munkatársa jelnyelven kalauzolja az érdeklődőket Maria de Faykod lourdes-i keresztutat bemutató fotókiállításában!

(kezdés 19:30-kor)

>> A program szórólapja


Minden további programot, helyszínt és kapcsolódó tudnivalót is megtaláltok az alábbi oldalakon: