A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága idén februárban, mint eddig minden évben, az adóbevallás elkészítése előtt segítséget nyújtott tagjainknak.

Ebben az évben Holl Katalin, a NAV munkatársa, tartott rövid ismertetőt a 2017. évi adójogszabály-változásokról.

Előadásunkon részt vett Dr. Juhász Valéria is, aki a jogsegélyszolgálati ügyfélfogadást tartja Szervezetünkben. Ezen a napon neki is sok tennivalója akadt, ugyanis többen is felkeresték jogi ügyekben kérdéseikkel.

Megismerhettük az e-SZJA rendszerét, mely az elektronikusan készült adóbevallást takarja. Az adóbevallás-tervezetet a NAV készíti el az adóalany magánszemélyek többsége részére, azon adatok alapján, melyeket a munkáltató szolgáltat, ezt kérni sem kell, ellenőrizni viszont erősen ajánlott, mert előfordulhat, hogy téves, vagy hiányos adatokkal dolgoznak.

A legfrissebb újítást az adóbevallás ügyfélkapun keresztül történő benyújtása jelenti. Az ügyfélkapu egy olyan elektronikus felület, ahol – sok egyéb ügyintézési lehetőség mellett – elkészíthetjük adóbevallásunkat is, regisztráció után. A regisztrációt személyesen, a Kormányablaknál kel intézni, vagy a NAV ügyfélfogadási idejében.

Kérdéseket a kötetlen előadás közben is lehetett feltenni, a személyesebb, specifikus kérdésekre pedig utána volt lehetőség.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Holl Katalinnak az ismertetést, és Kiss Gabriella jelnyelvi tolmácsnak az akadálymentesítést!