2020. február 6-án a SINOSZ Csongrád Megyei Szervezetében idén is előadást tartott Híres-Pestuka Gabriella, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Ügyfélkapcsolati Osztályvezetője. A vetítéssel egybekötött előadáson az ügyfélkapun keresztül intézhető ügyekről tájékozódhattunk, megismerkedhettünk az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás (ONYA) és a Rendelkezési Nyilvántartás (RNY) működésével.

A www.magyarorszag.hu kormányzati portálon keresztül akár gépjárműadat- vagy biztosításijogviszony-lekérdezést, ingatlankeresést, cégkeresést is indíthatunk, de akár az autópályákon levő webkamerákról is informálódhatunk.

Természetesen megismerhettük az adóbevallási tervezettel összefüggő eljárást is: az ügyfélkapun keresztül hogyan kell az adóbevallást intézni, illetve elfogadni a NAV által elkészített adóbevallást vagy javítást, valamint kiegészítést kérni.

Minden részt vevő tagunknak voltak konkrét kérdései előadónkhoz, melyekre kielégítő választ kaptak. Előadónk nagyon segítőkész a hozzá segítségért fordulókkal, érdemes eljönni az előadásaira!
Köszönjük Híres-Pestuka Gabriellának az idén is nagyon hasznos és informatív előadást, illetve Vörös Krisztina jelnyelvi tolmácsunknak a kommunikációs akadálymentesítést.

Nagy Éva Mária