Tolna megyében kötetlen megemlékezés keretében készültünk a SINOSZ megalapításának 110. évfordulójára.

A programot 2017. július 28-án, pénteken, T.É.M.A. pályázati támogatással, egy klubnapon tartottuk meg.

Az ünnepségére készülve teadélután keretében beszélgettünk az egyesületi múltról. Képek nézegetése közben ki-ki elmesélhette személyes emlékeit, élményeit. Sok-sok emlék került felszínre, jó volt ezeket az eseményeket feleleveníteni, hiszen ebből is látszott, hogy mennyit fejlődött szervezetünk az évtizedek alatt.

A másik helyiségben pedig mozaikból közösen elkészítettük a SINOSZ 110 éves jubileumi logója ihlette képet. A kép szimbolizálja az összetartozást, egységet. Fölöttünk a nap melegen süt és megvilágít a fényével (láthatóak lettünk, figyelnek ránk), bár még nem szép fehér minden, de a távolabb eső részek is szépen világosodnak  (a múltba, a föld színekbe nyúlnak a gyökereink, de a jövő is lassan világosodik és tisztán látható a fény), két lábon a földön állunk (megállunk a saját lábunkon is).

Szeretném megköszönni Gulyás Évának azt a sok munkát, amit ebbe a képbe fektetett. Nem először – és biztos, hogy nem utoljára – szakmailag vezette foglalkozásunkat. Szeretném továbbá megköszönni Simonné Váradi Zsuzsának, hogy felvállalta a foglalkozáson a “brigádvezető” szerepét. Köszönjük szépen.

A kép még nem készült el, a ragasztó száradása után hátra van a fugázás és a lakkozás.

Dávid Józsefné megyei titkár