Szeptember 21-én a S I N O S Z  Baranya Megyei Szervezetének tagjai – az Irány Pécs NKft. által szervezett csoportos látogatás során – megtekinthették a Janus Pannonius Múzeum Kincsek a Nílus partjáról c. kiállítását.

A kiállítás két helyszínen található:

  1. a Csontváry Múzeum (Janus Pannonius u. 11.) földszintjén
  2. és a Múzeum Galériában Káptalan utca 4.)

Mindkét helyszínen kiállított áldozati és mágikus tárgyakat, szobrokat, amuletteket, több állati és egy emberi múmiát láthattak a hallássérült látogatók, valamint részletes információt kaphattak a korabeli emberek gondolkodásmódjáról, az istenekhez való viszonyukról és túlvilághitükről is, melynek bizonyítékai világszerte ámulatba ejtik az egyiptomi kultúrával ismerkedőket. A kiállítás darabjai a budapesti Szépművészeti Múzeum állandó kiállításának részei.

Az egyiptológus által tartott tárlatvezetés a siket és nagyothalló érdeklődők számára fantasztikus élmény volt, amit a jelnyelvi tolmács közreműködése tett akadálymentessé. A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének igazolványával rendelkezők számára a múzeumlátogatás ingyenes volt.

Köszönet a lehetőségért Rippl Kinga idegenforgalmi szervezőnek, a tárlatvezetőnek, Karl Jánosné tolmácsnak – a résztvevők nevében is!