November 27-én nosztalgiaestet tartottunk Szentesen. Fényképekkel teli tablók, régi rendezvények emléklapjai, oklevelei, serlegeinek kiállítása várta a hozzánk betérőket. Rendezvényünk nemcsak tagjainknak szólt, akik szívesen emlékeztek vissza a SINOSZ-szal töltött elmúlt évekre, napokra és mesélték el a többieknek ezen történéseket, hanem a kívülállóknak is, hogy megismerjék, miért jó ide tartozni.

Az emlékek felelevenítését segítette a régi idők rendezvényein készült képekből összeállított diasorozat is, melyet folyamatosan láthattak a kivetítőn az ez iránt érdeklődők.

Mini riportperceink keretében mindenki elmondhatta, mi jut eszébe erről a szóról: SINOSZ. Ezután megajándékoztuk azokat, akik az elmúlt évek során kiemelkedően segítettek abban, hogy megszerveződött a helyi szervezet és fennmaradt; hogy szép helyünk legyen; hogy legyenek rendezvényeink és azokon mindenki jól érezze magát; segített a vendéglátásban és mert minden alkalommal itt volt, élvezte előadásainkat, velünk ünnepelt.

Szeretnénk a nevüket kiemelni, akiket első helyen ajándékoztunk meg: Takács Ferencné, Kádár Bálintné, Cseh Imréné, Talmácsi Ferenc. Reméljük, ajándék naptárunk és tollunk mindig feljegyzi: gyere el hozzánk!

Meglepetés programpontunk nagyon jól sikerült meglepetés volt. Csak egy ember tudott róla és az a tagunk, aki felajánlotta ezt a lehetőséget: köszönet érte Lovas Magdolnának és kedves lányának, aki a Phlox Tűzzsonglőr Egyesület tagjaként elhozta nekünk ezt a produkciót. Az előadás végén kérdéseket tehettünk fel nekik. Köszönjük a válaszokat: például megtudtuk, hogy tisztított petróleum van a szájukban, nem könnyen gyúlékony a ruhájuk és nagyon szeretik a munkájukat.

Vendégeinket  finom szendvicsfalatokkal vártuk, melyek tagjaink munkáját dicsérik: mert elkészítették és mert annak idején megkaptuk a Kiválóság-díjjal járó összeget, amiből finanszíroztuk ezt.

Köszönjük mindenkinek, aki részvételével megtisztelte rendezvényünket. Nagyon jó volt a hangulat!

A rendezvény a SINOSZ T.É.M.A. Plusz projektjének keretében valósult meg.