November végén bevezetett újabb járványügyi intézkedések

Ingyenes éjszakai parkolás parkolóházakban

A néhány hete ismét biztosított közterületi ingyenes parkolás mellett a kereskedelmi célú parkolók és parkolóházak éjszakai használatát is ingyenessé tették 2020. november 23-tól december 11-ig.
A kormányrendelet szerint lakott területen este 7-től reggel 7 óráig díjfizetés nélkül vehetők igénybe a kereskedelmi célú P+R parkolók, parkolóházak, parkológarázsok, zárt és nem zárt felszíni parkolók.
A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni. Az állami tulajdonú cégek és önkormányzatok közterületi parkolói is ingyenesen használhatók.

Teljes információ a kormányrendeletben (Magyar Közlöny)

Ismét védett vásárlási idősávok az idős emberek számára

A járvány lassítása és az idősek védelme érdekében november 24-én 0 órától újra bevezették az idősek védett vásárlási idősávját.
Csak 65 év felettiek léphetnek be

  • az élelmiszerüzletekbe
  • a drogériákba
  • és a gyógyszertárakba

hétköznap (hétfőtől péntekig) 9.00 és 11.00 óra között,
és hétvégén (szombaton és vasárnap) 8.00 és 10.00 óra között!

Az idős emberek a védett vásárlási idősávon kívüli időszakban is bármikor vásárolhatnak, azonban fontos, hogy egészségük védelme érdekében a bevásárláshoz lehetőleg inkább kérjék hozzátartozójuk vagy az önkormányzat segítségét!

Teljes információ a kormányrendeletben (Magyar Közlöny)

Dolgozók ingyenes tesztelése az egészségügyi, szociális és köznevelési intézményekben

Az egészségügyi és szociális intézményekben, továbbá az iskolákban, bölcsődékben és óvodákban mostantól rendszeresen tesztelik a munkavállalókat. A tesztelésben való részvétel ingyenes és önkéntes.
Cél az intézmények biztonságos működése, valamint a köznevelési intézmények bezárásának lehetőség szerinti elkerülése, hogy a kisgyermekes szülők dolgozhassanak.

Részletes hír itt.

Az aktuális hírekért kövesd jelnyelven is a Kormányinfót és az operatív törzs sajtótájékoztatóit!
Részletes információ jelnyelven is itt.

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/